Öğrenciler performanslarıyla duygulandırdı

*“12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” etkinlikleri kapsamında düzenlenen, “Ezbere şiir okuma” yarışmalarında dereceye girenler belli oldu.

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin katkılarıyla hazırlanan programa Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Şube Müdürleri Mehmet Arı, Mehmet Aydın ve Nevzat Kaya, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

            Dört kategoride dereceye giren öğrencilerin hünerlerini sergilediği yarışmanın jüri üyeliklerini ise; Karacabey Lisesi’nden R. Aysun Zeybek, İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğretmenlerinden Ferda Sayan, Anadolu Lisesi’nden Ferhat Bacak, Ömer Matlı İlköğretim Okulu’ndan Burcu Daştan, Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim’den Kadir Yılmaz ve 14 Eylül İlköğretim’den Hakan Cucunel yaptı.

            Taşlık İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Hatice Karaca’nın sunumunu gerçekleştirdiği programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, tüm öğrencilere başarı diledi.

            Mehmet Akif Ersoy’u anlamak için o olmak gerektiğine dikkat çeken Dingin, “Mehmet Akif, çok büyük bir şair, devlet adamıydı. ‘Milletin marşı için ödül mü olur?’ diyecek kadar cesaretliydi. Ülkemizin Mehmet Akif gibi insanlara her zaman ihtiyacı vardır. Şunu asla unutmamalıyız ki, İstiklal Marşımız kolay yazılmadı. Akif’in de dediği gibi; Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin” şeklinde konuştu.

            Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri İstiklal Marşı başta olmak üzere birçok şiirini okuyan ve performanslarıyla alkışı hak eden öğrenciler arasında yapılan değerlendirme sonucunda 4 kategoride dereceye girenler şu şekilde açıklandı:

1.Kategori:

1-Hiranur Avcı (Şehit Serkan Şahin İ.Ö.O.)

2- Kürşat Keseroğlu ( Ömer Matlı İ.Ö.O.)

3- Merve Güleç (Sarıbey Serkan Argın İ.Ö.O.)

2. Kategori:  

1- Miraç Özdemir (Ömer Matlı İ.Ö.O.)

2- Reyhan Kırtay (Cumhuriyet İ.Ö.O.)

3- Oğuzhan Yalçın (Atatürk İ.Ö.O.)

3. Kategori: 

1- Elif Petriçli (Taşlık İ.Ö.O.)

2- Doğukan Recep Günaydınlı (Ömer Matlı İ.Ö.O.)

3- Hazal Erdem (Cumhuriyet İ.Ö.O.)

4. Kategori: 

1- Şeyma Durmaz (İ.M.K.B.)

2- Ebru Güllüceli (Anadolu İmam Hatip Lisesi)

3- Seda Ataman (Karacabey Lisesi)

            Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin 12 Mart’ta düzenlenecek “İstiklal Marşı’nın Kabulü” töreninde verileceği bildirildi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.