Offroad Grubu’na kar engeli

Karacabey'de bir araya gelerek arazi araçları ile zorlu parkurlarda etkinlikler düzenleyen ve “Offroad Grubu” adı altında toplanan 4×4 araç sahipleri, bu hafta “Yaz'a Merhaba” etkinliği ile Örencik köyü'nden Karadağ'ı aşıp Yeniköy'e ulaşmaya çalıştı. Ancak etkinlik dağların yüksek kesimlerinde ki yoğun kar yüzünden yarıda kesildi. Offroad ekibi kar engeliyle karşılaşınca Yeniköy'e varamadan ilçeye geri dönmek zorunda kaldı.
Daha önceden Kapıdağ yarımadasının tamamını, Dalyan Gölü, Mustafakemalpaşa Çataldağ'ı gibi yerlere etkinlikler düzenleyen Karacabey Offroad gurubu bu hafta baharın kendini hissetirmesiyle birlikte doğanın uyanışının yerinde görmek için Karacabey'in çatısı Karadağ'a offroad etkinliği düzenledi.
Bursa Offroad gurubundan misafir araçlarında katıldığı etkinlikte, Bursa ekibinden bir katılımcı rahatsızlanınca, Bursalı ekip etkinliğe katılamadan dönmek zorunda kaldı. Karacabeylilerden oluşan arazi araçları ise Örencik köyü'nün eşsiz doğasına doğru araçlarını sürdü.
Gölecik suyu boyunca dağ yollarının zorlu etaplarını birbir tamamlayan ekip, dağın yüksek kısımlarında karla karşılaştı. Yer yer 30 santimi bulan karlar, araçlara zor anlar yaşatsada takviye vitesleriyle araçlar yollara meydan okudu. Araçlar zaman zaman bastıran tipi sebebiyle rotalarında duraksamalar da yaşadı.
Yeniköy'e yakın olan Erikli Yayla mevkiine 1 km kala, dağda odun kesiminde çalışan işçilerin yolun ortasdına devirdiği ve öylece bıraktığı büyük kavak ağaçları, Offroad ekibinin yola devam etmesine engel oldu. İkinci bir güzergahı deneyerek Yeniköy'e ulaşmaya çalışan ekip bu kez, dağda odun taşıyan traktörlerin yolda yarattığı büyük çukurlarla mücadele etti. Ancak aşırı kar yağışlarının yaşandığı kesimlerde, araçlar kar ve eşilmiş yoldan dolayı saplanınca parkuru tamamlayamadan geri dönmek zorunda kaldı.
Aşırı yağışlardan sonra gürül gürül akan Gölecik deresinin, dağda yağışlardan sonra yeniden canlanan şelalerinin ve derin ormanların manzarasıyla; doğayla iç içe bir gün geçiren Karacabey Offroad gurubu, gün sonunda Akçakoyun Köyü'nde düzenledikleri mangal partisi ile güne son noktayı koydu. Ekip, yeni etkinliklerle faaliyetlerine devam edeceklerini duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.