Öff!.. Bu koku da neyin nesi?

Karacabey halkı kentin üstüne günlerdir karabulut gibi çöken pis bir kokunun pençesinde kıvranır oldu. Kente çok yakın arıtmasız fabrikalardan ve çöplükten geldiği belirtilen, özellikle de lodos esmesi ile kentin üstüne kabus gibi çöken pis koku, Karacabey’lileri canından bezdirdi. Son günlerde giderek yoğunlaşan bu durum vatandaşlarda tedirginlik yaratan boyuta ulaştı.
Karacabey, Türkiye’nin en çok rüzgar alan yerlerinden biri olmasına karşın, özellikle durgun ve lodoslu havalarda, ilçeyi tehdit eden pis koku, günlerdir vatandaşların en çok konuştuğu konuların başında yer almaya başladı. Başta kamu yöneticileri olmak üzere, sağlık birimlerinin bu pis koku ile ilgili geniş bir araştırma yapmasını isteyen Karacabey’liler, “Yaz geldi. Havalar ısındı. Ancak pis kokulardan hala evimizden dışarı çıkamıyoruz. Geceleri kapı ve camlarımızı açamaz duruma geldik. Çoluk, çocuğumuzla bu pis havayı teneffüs etmek zorunda mıyız? Bu kokunun devam etmesi durumunda, ilçeyi terk etmek zorunda kalacağız” diyerek, ciddi bir şekilde kentten göç etmeyi dahi düşündüklerini dile getirdiler.
Karacabey’li vatandaşlar, fabrikalardan ve çöplükten yayılan pis kokuların kentin üzerine kabus gibi çöktüğünü belirterek, suyu içilebilir, havası teneffüs edilebilir bir kentte yaşamak istediklerini dile getirdiler. Karacabey’liler, bu konuda ilçe yöneticilerinin zaman yitirmeden gerekli önlemleri almasını istediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.