Devlet Hastane’sine ISO 9001:2000 belgesi

Karacabey Devlet Hastanesi personeli, iki yıl önce Bursa TSE Müdürlüğü’nden kalite yönetim sistemi kursu almasını ISO 9001:2000 Kalite Belgesi alarak taçlandırdı. Hastane Başhekimi Yavuz Kaan Bütün, ISO 9001:2000 ‘Hastane Kalite Yönetim Sistemi’ standartlarını kazanmak için, tüm birimleriyle seferber olduklarını ve bu belgeyi alarak büyük bir başarıya imza attıklarını belirtti. Sağlık hizmetlerinin daha etkin, pratik, ölçülebilir ve sistematik olması için çıkılan kalite yolculuğunda, bağımsız denetleyici kuruluş Equal Assurance tarafından 19 Mayıs tarihinde yapılan denetimden alnının akıyla çıkarak ISO 9001:2000 ‘Hastane Kalite Yönetim Sistemi’ belgesini aldı. Başhekim Bütün, Karacabey’de sağlık alanında en iyi hizmeti vermek için yola çıktıklarını ve bu belgeyle de bunu kanıtladıklarını söyledi. Kalite yolculuğunda elde edilen başarıya dikkat çeken Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Kaan Bütün, “İlk olarak yangın merdivenleri, triaj odası, ameliyathane düzenlemesi, engelli hasta odası, hastaların otomasyon sistemine uyumu, hastalara tanıtım kartı ve hemşire çağırma gibi bir çok yeniliği hayata geçirdik” dedi.
İki yıl önce başlayan ISO 9001:2000 ‘Hastane Kalite Yönetim Sistemi’ atılımını mutlu sonla noktalanmasında çekirdek kadronun etrafında kenetlenen tüm personele teşekkür eden Bütün, elde edilen başarıda Karacabey halkının da büyük katkısı olduğunu vurguladı. Bütün, “Özveri ve inancını ortaya koyarak büyük bir azimle görevini yerine getiren tüm personel ve halkımızla bu gün bu gururu yaşıyoruz. Servis sorumlusu hemşirelerin öncülüğünde hastanedeki her araç ve yapılan her işlemin kayda alınmasıyla verilen hizmetlerde belli bir standart yakalandı. Hastanede sosyal hizmet uzmanı tarafından ziyaret edilen hastalardan gelen istek ve şikâyetler ile hasta hakları sorumlusunun çalışmaları daha iyi hizmet açısından değerlendirilmeye alındı. Hasta odaklı olarak yaşama geçirilmeye çalışılan tüm kaliteli hizmetlerde kendilerine görev verilen birimlerimiz son derece titiz ve samimi bir çalışma içinde çalıştı. Hastanede sık sık yapılan toplantı ve değerlendirmeler bizi hedefe ulaştırdı. Sonuçta, Equal Assurance Genel Müdürü Leon Michalidis, Avustralya’dan gelerek hastanemizi en ince ayrıntısına kadar denetledi. Yapılan tek denetimden sonra 9001:2000 “Hastane Kalite Yönetim Sistemi Belgesi”ni almaya hak kazandık. Karacabey için önemli olan bu hedefe daha hızlı bir şekilde yaklaşmak için bize yardımcı olan vatandaşlarımıza ve ilgili tüm birimlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Hastanenin A Blokta yoğun bakım ünitesi ve mikrobiyoloji laboratuarı açmak üzere harekete geçen hastane yönetimi, tomografi ünitesini yaşama geçirmek için ise radyoloji uzmanı bulamıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.