Nurullah Gezgin’in kemiklerini sızlatmayın!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi, 2 yıl önce kapanan Hilal Ambalaj'da birikmiş maaş ve tazminatları ödenmeyen 115 çalışanın mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Mağdur emekçilerin yanında olduklarını vurgulayan CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, 115 aileyi sevindirecek açıklama beklediklerini söyledi.

Avil, “115 işçi, 31 Kasım 2012 tarihinde, iş akitleri işverence feshedilerek işten çıkarıldı. Bir süre sonra fabrika tekrar açılacak denilerek işçiler avutuldu. Daha sonra da yönetimce işçilere haklarınız kuruşuna kadar ödenecek denildi. Ancak, işçilerin 2012 Kasım ayı ücretleri ile kıdem ve ihbar tazminatları ödenmedi.

Kredi kartı ile alışveriş yapan işçilerin büyük çoğunluğu Kasım ayı ücretleri ödenmediği için borçlarını ödeyemedi ve kredi kartı kullanma haklarını kaybetti.

İşçilerin günlük yaşadığını ve ciddi bir birikimlerinin olamayacağını bu ülkede herkes bilinir.

Bu fabrika, Türk sanayicilerinin duayenlerinden rahmetli Nurullah Gezgin'in kurduğu bir tesistir. İşçilerin haklarının ödenmemesi Nurullah Gezgin'in mezarında kemiklerini sızlatacaktır.

Kızı Meral Gezgin de İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanlığını yıllarca sürdürmüştür. İşçilerin mağduriyetine daha fazla seyirci kalmayacağını düşünmek istiyoruz.

Nurullah Gezgin'in pınarlarından doya doya su içenlerin, işçilerin bu mağduriyeti karşısında kendilerine düşeni en kısa zamanda yerine getireceklerine inanmak istiyoruz.

İş akdi feshinin üzerinden 20 ay geçmesine rağmen işverenden ses, soluk çıkmıyor. 

Fabrika, yeni işveren yönetiminde geçtiğimiz hafta yeniden faaliyete başladı.

CHP olarak Karacabey'de faaliyete geçen her işletmenin yanındayız. Biliriz ki, her fabrika Karacabeyli için iş, aş, ekmektir. O nedenle de bu tesislerin Karacabey'de kalması için her türlü katkıyı sağlarız.

Tesis tekrar faaliyete geçerken 115 işçinin mağduriyeti giderilmeliydi. Bu insanların alın terlerinin karşılığı ödenmeliydi. Doğru olan da budur. İnsaf ve vicdan ölçüleri içerisinde bununda en kısa zamanda yerine getirileceği inancımızı koruyoruz.

İlgililerden de 115 mağdur işçiye karşı onları ve ailelerini sevindirecek bir açıklama bekliyoruz.

CHP Karacabey Örgütü'nün 115 mağdur emekçinin yanında olduğumuzu kamuoyuna duruyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.