Nuri Karaca partisinden istifa etti

Nuri Karaca partisinden istifa etti
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca kurucusu olduğu DP’den istifa ettiğini duyurdu.
Milletvekilliği adaylığından çekildikten sonra, partinin seçim öncesi olumsuz yönde etkilenmemesi için istifa etmediğini belirten Karaca, “1974 yılında Adalet Partisi’nde başladığım siyasi hayatıma, bu güne kadar DYP ve DP de devam ettim.
Aynı misyonun partileri olan bu partiler dışında herhangi bir yerde siyaset yapmadım. Olumsuz koşullara ve diğer siyasi partilerden aldığım parlak tekliflere karşın çizgimde herhangi bir sapma olmamıştır. Parti içindeki özeleştirileri kimseden çekinmeden yaptım.
Siyasi partiler kanunu ve seçim yasasının değiştirilmesi gerektiğini yıllardan beri her platformda dile getirdim. Milletvekillerinin millete dönük olması gerektiğini, genel başkana evetçi olursa ülkeye hizmet edilemeyeceğini yüksek sesle dile getirdim” şeklinde konuştu.
DYP’de 1993 yılında Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanı olması ile başlayan süreçte çok büyük yanlışlıklar yapıldı. Liyakata, dürüst çalışmaya ve oy potansiyeline bakılmadan subjektif kriterler ön plana çıkarılarak ahbap çavuş ilişkileriyle liste oluşturuldu.
Misyonumda ‘Kol kırılır yen içinde kalır, kafa kırılır fes içinde kalır’ anlayışı hakim oldu. Bu baskı içerisinde büyük yanlışlar ve haksızlıklar yapıldı. Neticede yen içinde kırılacak kol, fes içinde kırılacak kafa kalmadı. Genel başkanlara ve yönetimlere tepki gösterilmeden bazı şeylerin düzelmeyeceği kanaatindeyim. Partimden istifamı, seçim öncesi sevdiğim arkadaşlara zarar vermemek için bu güne bıraktım. İnsanlara sevmediği yemeği yedirtmek mümkün olmuyor. Bu da 22 Temmuz seçimlerinde tartışılmayacak derecede ortaya çıkmıştır. Bu günden itibaren çocuğumuz gibi büyüttüğümüz partimden üzülerek ayrılıyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.