Nuray Laçiner dönemi

Mustafakemalpaşa AK Parti Kadın Kolları başkanını seçti:
Mustafakemalpaşa AKP Kadın Kolları’nda Nuray Laçiner ezici bir farkla başkanlığa seçildi. İki adayın yarıştığı seçimlere Mustafakemalpaşa AKP Belediye Meclis Üyesi Nuray Laçiner beyaz liste ile Rukiye Demirci ise turuncu liste ile katıldı.
Mustafakemalpaşa Belediye Düğün Salonunda yapılan kongreye AKP Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Edebali, Bursa AKP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci, Karacabey Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Şaban Korkmaz, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, Tepecik Belediye Başkanı Metin Boru, Yalıntaş Belediye Başkanı Mahmut Ertuğrul ile bazı yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, Bursa İl genel meclis üyeleri ve kadın kolları delegeleri katıldı.
Kongreye eski başkan Mine Borazan’ın konuşmasıyla başlandı. Mine Borazan konuşmasında; “Mustafakemalpaşa da gerçekleştirdiğimiz üçüncü olağan kongremize katılan herkese teşekkür ediyorum. 2005 yılında yönetici olarak AK Parti de hizmete başladım. O günden bugüne onur ve şerefimizle arkadaşlarımla birlikte hizmet mücadelemizi verdik. Mustafakemalpaşa da kadın kolları olarak AK Parti ye verdiğimiz desteklerle oyların yükselmesini kadınlar olarak hep birlikte sağladık. Yeni seçilecek arkadaşlarımın da bundan sonra aynı hizmet aşkıyla bayrağı taşıyacağından eminim. Herkese tekrar teşekkür ederim” dedi.
Borazan’ın konuşmasının ardından Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ve AKP Kadın Kolları genel başkanının mesajları okundu.
Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Şaban Korkmaz ise, “2001 yılından bu yana partimizin her kademesinde yılmadan görev yaptık ve bununla gurur duyduk. Siyaset 2001 yılından önce liderini arıyordu. 2001 yılından sonra ise siyasetin lideri genel başkanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından çok şükür dolduruldu. Yine çok şükür ki bu millet bize her partiye nasip olmayacak olan iktidarı 3 kez gösterdi ve burada hep beraber kadın kollarımızın üçüncü olağan kongresini yapmak üzere toplandık. Partimiz kadına çok büyük önem veren bir partidir. Bunu da buradaki atmosferden görmekteyiz. Sayın il başkanımız bizleri ikinci olağan kongremizde de yalnız bırakmamıştı. Bu kongremizde de yine yanımızdadır. Ona ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Ve yine eski kadın kollarımıza yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunarken yeni seçilecek başkan ve yöneticileri de tebrik ediyor, başarılı olmalarını diliyorum” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci, birlik ve beraberliğe dikkat çekti. Kahveci, “Kongreler birlik ve beraberliklerin pekiştirildiği süreçlerdir. Ülkemizdeki gözyaşlarının dinmesi kadın şefkati ile olacaktır. Partimiz kadınlara ve aileye çok önem veren bir partidir. Bu yüzdendir ki çocukların korunması ve ailenin korunması ile ilgili kanunların altında AK Parti imzası vardır. Hedefimiz tam laik ve tam sosyal bir devlet olmayı yakalamaktır” dedi.
Kongrede son olarak konuşan İl Başkanı Sedat Yalçın da yaptığı konuşmada “Mustafakemalpaşa’nın Azatlı seçimlerinde kadınlarımızın büyük hizmetleri sonucu iyi bir başarı ve iyi bir oyla birinci çıktık. O seçimlerde kadınlarımızın nasıl bir çalışma içinde olduğuna bizzat şahit oldum. Bu çalışmalarından dolayı kadınlarımıza şükran borçluyuz. Yapılan genel seçimlerde Bursa tarihinin en büyük mitingini AK Parti ile yaşamıştır ve yine tarihinin en yüksek oyunu AK Parti ile almıştır. Bu başarıda kadınlarımızın emekleri çoktur. Bizler kongrelerde yarışırız. Seçilen arkadaşımızla kaybeden arkadaşlarımız AK Partinin gelenekleriyle kavga ve dövüş etmeden kol kola kapıdan çıkmasını bilirler. AK Parti bu konuda da bir çığır açmıştır. Önümüzde yerel seçimler vardır. Gözümüzü açıp kapayana kadar iki buçuk yılı yerel seçimlerde geride bıraktık. Hedefimiz önümüzdeki yerel seçimlere yine iyi hazırlanmak olmalıdır” şeklinde konuştu.
Başkanlığını Cemile Ayşin’in yaptığı divanda, Halime Mutlu, Emine Köysü, Remziye İnciman ve Gülşah Şengüler yer aldı.
Yapılan seçimlerden Nuray Laçiner galip ayrıldı. 400 delegenin bulunduğu AKP Mustafakemalpaşa Kadın Kolları kongresinde 131 delege oy kullandı. Oyların 103 ünü Nuray Laçiner alırken, Rukiye Demirci 28 oyda kaldı.
Nuray Laçiner başkanlığındaki yeni AKP Kadın Kolları yönetimi şu isimlerden oluştu; Fatma Çiftçi, Hediye Aydın, Nesrin Utancak, Nevin Oduncu, Türkan Otçu, Zelkade Ata, Hanife Zeybek, Nevriye Aybey, Neriman Gider, Birgül Erdoğdu, Rahmiye Kuşkonmaz, Hacer Şengül, Emine Köysu, Remziye İnceman, Özlem Karaca, Refiye Onar, Öznur Leblebici, Hülya Çağatay, Veliye Taş, Aygün Sansür, Melek Ertunca, Elif Geçbostan, Semra Ülker, Ersel Dikmen, Esra Şenmenekşe, Hadiye Başaran, Esra Özdoğan, Canan Sezer.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.