Nilüfer temiz akana kadar mücadelemiz sürecek!

Doğaseverler ses getirecek bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor:

Nilüfer Çayı’nın temiz akması için başlatılan kampanya çerçevesinde dün Karacabey’e gelen doğaseverler, ses getirecek bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor.

            Bu konuda TEMA Gönüllüsü Naci Güncü ile bir araya gelen Doğa-Der Başkanı Murat Demir, Eko-Der Başkanı Arca Alay, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Uluşahin, Doğa-Der Yöneticisi Abdullah Güçlümen ve Çayönü Köyü Temsilcisi Nazik Esen Timur, ilçenin tanınmış fotoğrafçılarından Alper Tüydeş ile birlikte Boğazköy’de anlamlı bir etkinlik düzenlenmesi kararı aldı.

            Özellikle Boğazköy’de balıkçıların da desteğiyle yapılması düşünülen etkinlikte, Nilüfer Çayı’nın nasıl zehir akıttığına dikkat çekilmek isteniyor.

            Kampanya çerçevesinde şu ana kadar Mudanya (Çayönü Köyü), Nilüfer, Karacabey (Seyran Köyü) ve Gürsu da halkı bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirten Doğa-Der Başkanı Murat Demir, “Başlattığımız kampanya artık platforma dönüştü. Nilüfer Çayı temiz akana kadar mücadelemiz sürecek. Bu konuda asla geri adım atmayacağız. Nilüfer’in kirliliği, tüm ekosistemi olumsuz etkiliyor. Hatta Meksika’dan gelen yılan balıklarının bile yaşam alanlarını bitiriyor. Nilüfer, ölüm saçıyor. Herkes bunun farkında olmalıdır” diye konuştu.

            TEMA Gönüllü Sorumlusu Naci Güncü de, Nilüfer Çayı’nın temiz akması için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirterek, “Bu yaşam hepimizin. Ne olursa olsun kimse insan ve canlıların sağlığıyla oynayamaz. Yetkilileri ve halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

          

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.