İlköğretim Haftası törenlerle başladı

Karacabey ve ülke genelinde dün başlayan “2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı” törenlerle kutlandı. Yeni dönemle birlikte “İlköğretim Haftası” da Cumhuriyet Alanı ve TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen etkinliklerle devam etti.

İlk olarak Cumhuriyet Alanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ardından program, TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlköğretim Okulu’nda devam etti. Törende Sevginur Akbalık isimli öğrenci eşliğinde hep bir ağızdan Andımız okundu.

Gerçekleşen törenlere Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkanı Ergün Koç, Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır’ın ailesi, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlköğretim Okulu Müdürü Erbay Köse, Türkiye’de Cumhuriyeti’in ilanından bu güne değin okuma yazma konusundaki eğitim seferberliğinin sürdüğünü belirtti. Toplumun eğitilmesi gerektiğine dikkat çeken Köse, “Öğrenci, öğretmen ve veli, sıcak bir yuvayı oluşturur. Bilgiye ulaşan, paylaşan, teknolojiyi iyi kullanan ve özgüveni olan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Tek bir şeye ihtiyacımız var; o da çalışkan olmak. Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz. Yeni eğitim ve öğretim yılı kutlu olsun” dedi.

“Selam olsun” adlı şiiriyle konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlköğretim Haftası’nın önemine değindi.

Dingin, “İlk öğretim, bir bebeğin ilk emeklemesi, ilk adım atması ve ilk anne-baba demesi ile başlar. Bir inşaatının temeli gibidir ilk öğretim. Temel ne kadar sağlam olursa, o denli yıkılmaz.

Yarınlara bırakacağımız en büyük miras çocuklarımızdır. Eğitime yapılan yatırım, en büyük yatırımdır. Sahip olduğumuz başarıyla yetinmeyelim. Hep daha fazlasını hedefleyelim. Öğretmenlerimden çocuklarımıza, kendi çocukları gibi sahip çıkmalarını istiyorum.

Öğrencilerimiz, kendi yaşamları için çok çalışmalıdır. Anne, baba ve öğretmenlerinizin sözünden çıkmayın. Çok çalışın ve hep daha iyisini isteyin. İlköğretim Haftası ve yeni dönem hayırlı olsun” diye konuştu.

Ardından Ayşe Karataş ve Zehra Zeynep Tüker isimli öğrenciler, “İlköğretim Haftası” ile ilgili şiirler okudu. Ancak minik Zehra Zeynep Tüker isimli öğrencinin, şiirini bitirdikten sonra, “Okulumuzun eksiği çok” diye bağırması programa katılanları kahkahalara boğdu.

8. sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan 1. sınıf ve anaokulu kardeşlerine “hoşgeldiniz” çiçekleri sunmasıyla devam eden program, Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır anısına yaptırılan “Şehitler Köşesi” açılışıyla sona erdi.

Duyguları anların yaşandığı açılışı Kaymakam Ahmet Yurtseven ile birlikte şehidin annesi Melek ve babası Ramazan Kındır ile eşi Birsen Kındır ve küçük kızı Nazlı Kındır gerçekleştirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.