Nilüfer Çayı’nı kurtarın!

Duyarlı vatandaş Seyfettin Yılmaz, yetkilileri göreve çağırdı:
Karacabey İnkaya Köyü’nde oturan Seyfettin Yılmaz, Nilüfer Çayı’nın her geçen yıl kirlenmesine seyirci kalan yetkililere tepki gösterdi.
            29 Haziran tarihinde konuyla ilgili şikayetini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na dilekçeyle aktardığını dile getiren Seyfettin Yılmaz, ilgisizlikten yakındı.
            2008 yılında Nilüfer Çayı’nda balıkların yaşadığını anlatan Yılmaz, “Şimdilerde ise, su bukelemun gibi renk değiştirmeye başladı. Nilüfer Çayı’na dökülen deterjan köpükleri, buz dağı gibi görünüyor. 2009 yılındaki bu kirlilik neden bu kadar çoğaldı? Belediye Başkanı ve Vali değişti. Gelen gideni mi aratıyor? Görevini hangisi yerine getirmiyor? Sürekli topu birbirlerine atıyorlar. Duyarlı bir vatandaş ve çevreci olarak, tek başıma da olsa, konuya dikkat çekmek istiyorum. Ancak bana bu konuyla ilgili BUSKİ ve Çevre Orman Müdürlüğü’nün ilgilendiklerini söylüyorlar. Onlardan da net bir bilgi gelmiyor. Böyle giderse Nilüfer Çayı yakın zamanda yok olacak” dedi.
Köy Muhtarı çok duyarsız!
Yıllardır Nilüfer Çayı’nın kirletilmemesi konusunda çok çaba gösterdiğine değinen Seyfettin Yılmaz, “Köy Hizmetleri ile Muhtarlığımız kanalizasyon yaptılar. Ancak, bu kanalizasyondaki pislikler, hiçbir posofik yada dinlenme havuzu olmadan direkt olarak Nilüfer Çayı’na akıyor. Bu şekilde kirlenme artıyor ve canlılar ölüyor. Köy Muhtarımız Osman Turhan, bundan hiçbir rahatsızlık duymamasının yanında, bir de ‘Köye kanalizasyon yaptım’ diye övünüyor. Gerçekten çok yazık” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.