Nilüfer Çayı zehir akmasın!

CHP Kadın Kolları'ndan “Eylem” çağrısı:

CHP İl Kadın Kolları öncülüğünde Büyük Balıklı Köyü Meydanı'nda gerçekleşecek olan eylemle ilgili bilgi veren İlçe Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ, Nilüfer Çayı'nın artık zehir değil, nehir kokması gerektiğini söyledi.
Yapılan analizlerde sudaki kimyasal madde oranının çok yüksek olduğunu kaydeden Tuğ, “Kimyasallar, suyun içindeki oksijeni bitiriyor ve çürükçül bakteriler ortaya çıkıyor. Su bu yüzden çürük yumurta kokuyor. Halk bu pis koku nedeniyle kapısını penceresini açamaz hale geldi. Ayrıca kimyasal maddeler ile sulanan sebzeler yenildiğinde vücuttaki o kimyasallar atılmıyor. Bu da sinir hastalıkları, kanser ve cilt hastalıklarına kadar birçok sıkıntıya neden oluyor.
Nilüfer'i kirleten kuruluşlara kesilen 75 bin TL ceza yeterli değildir. Sağlığın değeri para ile ölçülemez. Nilüfer Çayı'nda tüm Bursa'nın atıkları var. Bu nedenle kirlilikle mücadele edilmeli, el ele verilmeli ve çocuklarımıza temiz bir Nilüfer Çayı miras bırakmalıyız. Hayvanların bile bu sudan içmelerinin tehlikeli olduğu bilinmesine rağmen “temiz” raporu gelen suyumuzun balçık halini tüm insanlara göstermeliyiz” dedi.
Duyarlı tüm ilçe halkını eyleme çağıran Mualla Tuğ, “Şimdi 'sağlık için eylem' zamanıdır. Yine kadınlar, derede buğday yıkamalı, yine çocuklar yüzmeli, balık tutmalı, kıyısında çay içilmeli, piknik yapmalı, sebze meyve temiz suyla sulanmalı ve Nilüfer Çayı zehir değil, nehir kokmalıdır. Unutulmamalıdır ki; Zehirleyen kadar, zehirlenmesine izin veren de sorumludur” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.