Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!

Karacabey’de önceki gün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74.yıldönümü nedeniyle düzenlenen “10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinliği’nde hüzün ve coşku bir arada yaşandı.

            Türk milletinin lideri Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım’da bir kez daha özlemle anılırken, O’nun bıraktığı yüce miras coşku içinde yeniden alevlendi.

            Anma programı çerçevesinde ilk olarak Cumhuriyet Alanı’nda Ata’nın huzuruna çelenk bırakıldı. Kaymakamlık önderliğindeki çelenk sunumuna Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, AKP, CHP, MHP ve DP İlçe Başkanlıkları, Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği, TEMA İlçe Temsilciliği,Türk Eğitim Sen ve Fenerbahçeliler Derneği katıldı.

Bunların dışındaki kurum ve kuruluşların ise çelenk sunmaya katılmamaları tepki topladı. Daha sonra 2 dakikalık saygı duruşu ile birlikte Belediye ve fabrikalar sirenlerini, motorlu taşıtlar da klaksonlarını çaldı. Saygı duruşunun ardından da Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Gülsen Demir önderliğinde İstiklal Marşı coşkuyla okundu.

Anadolu Lisesi alkışı hak etti.

Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından Anadolu Lisesi’nce Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Anma programı”na geçildi.

Programa Kaymakam Ahmet Yurtseven Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Vekili Gönül Avil, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, siyasiler, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğretmen Özgür Ertuğrul’un sunduğu programın açılış konuşmasını Okul Müdürü İbrahim Çalı yaptı. Atatürk’ü özlemle andıklarını dile getiren Çalı, “Toplumlar geleceklerini aydınlatan liderleri asla unutmazlar. Bizlerde Atamızı hiç unutmadık. Onun manevi huzurunda minnet ve saygıyla eğiliyoruz. Atatürk Türk milletine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet’i kurmuştur. Bu büyük bir siyasi akımdır. Türk milletine vatandaşlık bilincini kazandıran Ulu Önder, iyi bir asker ve aynı zamanda büyük bir devlet adamıdır. Bu nedenle Atatürk’ü çok iyi anlamak ve anlatmak zorundayız” dedi.

Çalı’nın ardından Tarih Öğretmeni Murat Dilber, günün önemini belirten bir konuşma yaptı. 10 Kasım’ların matem günlerinden farklı olarak Atatürk’ün eserleri ve düşüncelerini anlamak açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Dilber, “Atamız evrenseldir. O, Türk milletine çağ atlatmıştır. Uluslar arası alanda yapılan birçok yenilikte Atatürk’ün imzası vardır. Atatürk siyasi, ekonomik, çevresel ve dini alanlarda Türkiye’nin aydınlık geleceğini ışık tutmuştur” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Atatürk’ün yaşamını ele alan sinevizyon gösterisi izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Anma programında daha sonra ödül törenine geçildi. 10 Kasım nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Vekili Gönül Avil tarafından ödüllendirildi.

Kusursuzca hazırlanmış diyebileceğimiz etkinlik, Müzik Öğretmeni Gülsen Demir önderliğinde Atamızın sevdiği türkülere seslendirmesiyle devam etti. Bununla birlikte 2 öğrencinin başarılı zeybek oyunu izleyenlere hoş bir hava yarattı. Öğrenciler, izleyenlerce alkış yağmuruna tutulurken, Berna Yaprak isimli öğrenci ile Halk şairi Süleyman Yücekaya’nın şiirleri salonda coşkuya coşku kattı.

Programın son bölümünde ise öğrencilerin ellerinde mumlarla sahneye çıkarak söyledikleri marşlar, kelimenin tam anlamıyla muhteşemdi.

Kaymakam Ahmet Yurtseven önderliğinde programa katılanlar, başarılı etkinliğe imza atan Anadolu Lisesi’ni yürekten kutladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.