Nevruz; barış ve kardeşliktir!

Nevruz'un binlerce yıldır bu coğrafyada yaşayan toplulukları kaynaştıran ve birleştiren ortak paydalardan biri olduğunu dile getiren Erol Çele, “Nevruz, milletimizin bir arada yaşama iradesinin sembollerindendir. Nevruz gibi ortak kültürel ve tarihi değerlerimize sahip çıkarak sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeliyiz” dedi.

Has Parti İlçe Başkan Yardımcısı Erol Çele, Binlerce yıldır bu topraklar, farklılıkların zenginliğine ve hoşgörüsüne tanıklık etmiştir. Bundan dolayı da topraklarımız, bir arada yaşama iradesinin ve birbirine sahip çıkma kadirşinaslığının merkezi ve sembol coğrafyası olmuştur. Tarih bu iradenin şahididir. Ancak son dönemde yanlış uygulamaların nedeniyle insanlarımızın arasına kalın duvarlar örülmeye ve insanlarımız kutuplaştırılmaya çalışılmaktadır. Siyaset bile insanları bölme ve kutuplaştırma aracı haline getirilmek istenmektedir” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini, ayrışmaya değil bütünleşmeye ve kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Çele, “Nevruz, milletimizin bir arada yaşama iradesinin sembollerindendir.  Bizler, farklılıkları dikkate almaksızın insana sadece insan olduğu için değer veren ve hoşgörüyü esas alan bir milletin torunları olarak karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmaya sahip çıkmalıyız” dedi.

Türkiye bir çiçek bahçesi olduğunu dile getiren Çele, “Biz, her kokuyu güzel buluyoruz. Türkiye bir çiçek bahçesi gibidir. Bu bahçede her tür çiçek bulunuyor. Hepsinin rengi ve kokusu farklı. Ama hepsi alımlı, hepsi rengârenk, hepsi o bahçeye güzellik katıyor. Bize düşen bu bahçeyi korumak, her çiçeğin kendi kokusunu, rengini ve aslını koruyarak her mevsimde açmasını sağlamaktır. Biz bu bahçedeki her çiçeği seviyoruz, her rengi seviyoruz, her kokuyu güzel buluyoruz. İşte, millet olarak bu birikimin farkında olarak kardeşçe yaşamayı başarmak zorundayız. Bunun yolu da Nevruz gibi ortak kültürel ve tarihi değerlerimize sahip çıkmak, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmekten geçmektedir. Bizler bu ülkenin insanları olarak hep birlikte omuz omuza vererek, adaletin hâkim olduğu, hakça paylaşımın sağlandığı, özgür ve müreffeh bir Türkiye'yi inşa etmek zorundayız. Bu yeni bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye'yi yeni siyaset kuracaktır. Eski siyaset bu hayalden uzaktır. Yeni siyasetin adresi Has Parti'dir” diye konuştu.

Nevruz Bayramı'nın geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de, insanlarımızın bütünleştirmesini sağladığını ifade eden Erol Çele, “Nevruz’un birlik ve beraberliğimizi yeniden tesis etmesini ve bir arada kardeşçe yaşama duygumuzu kuvvetlendirmesini temenni ediyorum.

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz'un, ülkemize adaletin, kardeşliğin ve refahın olduğu baharı getirmesini temennisiyle milletimizin nevruzunu kutluyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.