Ciğerimiz yandı!

Karacabey’in tarihi Ulu Cami’yi kül oldu:

Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü'nün 3 ay önce restorasyona aldığı caminin çatısında saat 18.30 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangın, ilçede büyük üzüntü ve korku saldı.

Yangının çıkış nedeni şu an için bilinmezken, bazı vatandaşlar restorasyon çalışması sırasında uyarmalarına karşın işçilerin ahşap üzerinde pürmüz ısıtma çalışması yaptığını ve bu uygulamanın yangına neden olabileceğini ileri sürdü.

Alevlere ilk müdahaleyi işçilerin yaptığı belirtilirken, özellikle Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne ait itfaiye ekiplerinin geç gelmesi büyük eleştiri konusu oldu. Diğer taraftan vatandaşlar, Karacabey Belediyesi’ne ait İtfaiye’nin de yetersiz olmasına isyan etti.

Tarihi mabedin büyük kısmı ahşap olduğu için alevler kısa sürede büyüyüp camiyi sardı. İki saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınırken, tarihi binadan geriye yalnızca taş duvarlar kaldı.

Tarihi Ulu Cami’ndeki yangının çıkış nedenini araştıracaklarını belirten Kaymakam Dursun Balaban, çok üzgün olduklarını kaydetti.

Büyük bir şokla yangın söndürme çalışmalarını izlediği gözlenen AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik de “Üzgün olmamak elde değil” ifadelerine yer verdi.

Müftü Hikmet Yazıcı’nın ise, söndürme çalışmalarını izlerken, duygu yüklü bakışları gözlerden kaçmadı.

Korku ve paniğe neden olan yangın sonrası sokağa dökülen ilçe halkı da, “Ciğerimiz yanıyor” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.