Neo-Sultan ! Demir Lady !

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Halkoylamasının 8 gün sonrasıydı. Foreign Policy dergisi “Neo-Sultan” tanımı yaptı, onun için. Time dergisi 17 Temmuz 2017’de Demir Lady tanımını ekledi. Halkoylamasından hemen sonra birdenbire Abd ve İngiltere kalemşör gazeteciler aracılığıyla “Erdoğan’ın en büyük iç tehdidi ” olarak nitelendirdikleri yeni ortaklarını “2019 Cumhurbaşkanı adayı ” olarak köşelerine taşıtmaya başladı. Şimdi yanında olan sonradan olma partidaşı “Fetö’den beslendiğini ” açıkladı.
“Fethullah hoca,yurt içi ve dışında birçok önemli hizmetlere öncülük etti. Suç unsuru olsa bu hizmetlerin önüne geçilirdi. Yok ki,hizmetler sürüyor. Belgesiz,mesnetsiz iddialar haysiyet cellatlığıdır”. (Zaman gazetesi 8 Ocak 2001). Övdüğü fetö gladyosu darbe kalkışması yapınca da “kandırılanlardan” oldu.
Siyasete Dyp’de başladı. Çiller Özel Örgütü belgelerinde adı vardı. Bakanlığı süresince “fail-i meçhuller ” yaşandı. Hangi ellerce (!) korunduysa sorgulanmadı. Refah-Yol hükümetinden sonra bir süre “partisiz” kaldı. New York’ta otel odasında kurdurtulan Akp’ye geçmek için çabaladı. Olmadı,Mhp’ye geçti. Şimdi parti kuruyor. Parti programı Akp çizgisinde hatta Hdpkk’dan izler taşıyor. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş ideolojisinden,Atatürk İlke ve Devrimlerinden kırıntı yok,parti programı taslağında.
Türkiye pkk’ya bakınca Abd’yi görüyor. Akşener ise pkk’yı silahlandıran Abd’yi müttefik ilan ediyor. (Program taslağı 129.sayfa). Fetönün altını kazdıkça karşımıza Nato çıkıyor, Akşener ise Nato’yu “savunma politikasındaki en üst şemsiye” olarak nitelendiriyor. (134. Sayfa). Abd, Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdi, Akşener ise “Natoyla milli stratejiler mümkün ” diyerek emperyalist Abd’yi perdelemeye çalışıyor. (Sayfa 129). Mehmetçik pkk terörüne karşı tarihi başarılar kazanıyor. Akşener ise “baskıcı,dayatmacı ve geleneksel güvenlikçi uygulamalar” çözüm değil “sivil siyasetle konuşalım” önerisiyle Hdp’yi işaret ediyor. (24. Sayfa). Şu soru akla geliyor; açılım ihanetiyle pkk’yı besleyen Akp’den farkın ne? Türkiye Cumhuriyeti Devletinde;hangi siyasi parti iktidar olursa olsun dinci ve etnik terör örgütleriyle “sivil siyasetle ” konuşmaz,önce silahlı mücadele verir,vermelidir.
Abd; dinci, bölücü terör örgütlerini besledi,devam ediyor. Arap Baharı diyerek Libya’yı,Mısır’ı,Irak’ı,Suriye’yi,Lübnan’ı kana buladı. Kıbrıs’ta Yunanistan ve Rumlara destek verdi,ambargo uyguladı.12 Eylül darbesini “Bizim çocuklara” yaptırarak Milli Devleti savunanları, Atatürkçüleri tasfiye ettirdi. Özal-Çiller-Erdoğan üçlüsünün sırayla iktidarına açıkça destek vererek “Ulusal sınırlarımızı” değiştirerek politikalar geliştirip uygulamalarına ön ayak oldu. (Akşener’de Çiller dönemi yardımcı aktörlerinden hatta )
Program taslağı 129. Sayfa aynen şöyle;” Abd,Türkiye’nin önemli müttefiklerinin yanında yer almaktadır. Abd ile ülkemiz arasında derin,çok yönlü ve köklü işbirliği mevcuttur. Partimiz bu işbirliğinin eşit,saygın,egemen iki ülke ilişkileri olarak geliştirilerek devam etmesini arzu etmektedir.
Abd ve Türkiye birbirleri için güvenilir ortaklar ve müttefikler olduğunu düşünüyoruz. Türkiye ile Abd’nin önemli ikili işbirliğini gerçekleştirebileceği,her iki tarafın güvenliğine katkı sağlayacak bir ortaklık oluşturabileceğine inanmaktayız. İlişkilerin bu yönde gelişmesi için samimi ve somut çabalarımızı ortaya koyacağız.
Ortadoğu’da sınırların sarsıldığı, devletlerin çöktüğü, toplumların dağıldığı bir dönemde jeopolitik ve demografik kara deliklerinin oluşmaması için Türkiye ve Abd ortak politikalar geliştirmek durumundadırlar. Aksi bir süreç ve gelişme her iki tarafında yüksek menfaatlerine ağır zararlar verme potansiyeline sahiptir.
Abd ile ikili ilişkilerimizin yanında Nato çerçevesinde de yakın ilişkilerimiz vardır. Birimize yapılmış saldırı hepimize yapılmış anlayışını temel alan Nato bünyesindeki ilişkiler Türkiye’nin savunma-güvenlik ve dolayısıyla dış politikasını etkileyen bir unsur olduğunu,bunun Turk-Amerikan ilişkilerine olumlu katkı yapması gerektiğini düşünmekteyiz. “…
Akşener’e sorular… Birinci paragrafta “egemen iki ülke” dediğiniz Abd’nin Güneydoğumuzdan TOPRAK ÇALARAK 2.İsrail (sanal kürdistan) kurmaya çalışması sizin için önem taşımıyor mu? Üçüncü paragrafta “Ortadoğu’da sınırların sarsıldığı” ibaresinin aslında Abd’nin 34 ülkenin sınırlarını değiştirecek planının bir parçası olduğunu bilmiyor musunuz? Yine üçüncü paragrafta “devletlerin çöktüğü” ibaresinde Irak’ta,Suriye’de,Libya’da,Yemen’de saldırgan ülke Abd değil mi? “Demografik kara delikler” dediğiniz ibarede komşu ülkelerin nüfus yapısını değiştirmek için ışid,daeş,pkk,pyd,ypg’yi Abd silahlandırmıyor mu? Milyonlarca insan emperyalist Abd’nin taşeron örgütlerinin saldırılarıyla mülteci durumuna düşmedi mi?
Dp Kore’de;Anap ve Dyp Irak’ta;Akp Irak-Suriye-Mısır-Libya’da Abd çıkarları için ülkemizi her alanda tehlikeye atmadı mı;ülkemizin içinde terör örgütlerinin cirit atmasına neden olmadı mı? O halde farkın nedir;Neo-Sultan? İron Lady (Demir Lady) o halde farkın nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.