“Nefes Kredisi büyük bir fırsat”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri (KOBİ) maddi olarak rahatlatacağı düşünülen, ‘Nefes Kredisi Kampanyası’ndan üyelerinin faydalanmasını sağlamak amacıyla Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katılacağı açıklandı.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, yaptığı açıklamada; KOBİ’lerin finansman sorununa çözüm bulmak için reel sektör ile finans sektörünün el ele verdiği ve ortak bir çalışma yapıldığını ifade etti.
Karacabey TSO üyelerinin faydalanması için oda olarak 700 bin TL tutarında kaynak ayırdıklarını belirten Başkan Güncü; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Kredi Garanti Fonu’nun da desteği ile Karacabey TSO üyelerinin toplamda 8,2 milyon TL’lik meblağı kredi olarak kullanacaklarını söyledi.
Başkan Naci Güncü: “Ekonomik şartları göz önünde bulundurursak “Nefes Kredisi” çok büyük bir fırsat”
Kredi kullandırımının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından protokol imzalanan Ziraat Bankası ve Denizbank tarafından gerçekleştirileceğini söyleyen Naci Güncü, “İlgili Bankaların Şube Müdürleri ile yaptığımız görüşmeler sonucu KOBİ’lerin şu an için yıllık % 15-18 faiz bandında kredi kullandıklarını görüyoruz. Nefes Kredisi Kampanyası kapsamında bu faiz oranı aylık % 0,83’e ve yıllık % 9,9’a düşüyor. Ayrıca KOBİ’ler söz konusu nefes kredisi kullanımında teminat ihtiyacının % 85’ini de Hazine desteği ile Kredi Garanti Fonu’ndan sağlayabilecekler” dedi.
Güncü, “Üyelerimiz Oda’dan Nefes Kredisi için ‘Faaliyet Belgesi’ alıp, Ziraat Bankası ve Denizbank’ın Karacabey Şubeleri’ne başvurabilecek. Nefes Kredisi’nden faydalanmak isteyen Karacabey TSO üyeleri; Ziraat Bankası 3. katta Girişimci Krediler Bölümü’nden Tolga Şavşet ya da Deniz Bank Krediler Bölümü’nden İlknur Türe’ye başvurularını yapabilir” diye konuştu.
Nefes Kredisi’ne ilişkin açıklamasında Karacabey TSO üyelerinin 1 (Bir) yıl vade ile 12 taksit geri ödemeli azami 50 bin TL kredi kullanabileceklerini belirten Başkan Naci Güncü, “Bu kampanyanın ilçe ekonomisine de canlılık kazandıracağını ümit ediyoruz.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.