“Neden ve nasıl oy kullanacaksınız?”

Karacabey Belediye Başkanı ve Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Ergün Koç, oy kullanmanın en kutsal görev ve sorumluluk olduğuna vurgu yaparak nasıl oy kullanılacağı hakkında bilgi verdi.
Ülkenin iyi yönetilmediğini düşünen herkesin sandık başına giderek sorumluluğunu yerine getirmesini isteyen Başkan Koç, “Vatandaş olarak oy vermek en kutsal görev ve sorumluluktur. Mazeretimiz ne olursa olsun bu kutsal görev ve sorumluluğumuzu mutlaka yerine getirmeliyiz.
Bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak işlerin iyi gitmediğini, ülkenin iyi yönetilmediğini ve aksaklıkların bulunduğunu düşünüyor ve eleştiriyorsak, bizleri daha iyi yönetecek olanları seçebilmek için sandık başına gitmeliyiz ve oy kullanma yükümlülüğümüzü mutlaka yerine getirmeliyiz” dedi.
Toplumsal sorumluluğa sahip çıkılması çağrısında bulunan Başkan Koç, “Yükümlülüğümüzü yerine getirirken nelere dikkat edeceğimizi bir kez daha paylaşmak istiyorum. 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde karşınızda iki farklı sandık olacaktır. Birinci sandığa atacağınız oy, mahallenizde sizi temsil edecek olan muhtar ve azalar için olacaktır.
İkinci sandıkta ise üç farklı işiniz olacak. Birinci oy pusulası, beyaz renk olandır. Bu oy pusulası Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi için kullanılacaktır. Mavi renkli olan ikinci oy pusulası ise İlçemiz belediye başkanı seçimi içindir. Sarı renkli olan üçüncü oy pusulası da belediye meclis üyeliği seçimi için kullanılacaktır. Böylece beyaz, mavi ve sarı renkli olan üç ayrı oy pusulası tek bir zarfa konularak ikinci sandığa atılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.