Neden CHP Adayıyım?

Neden CHP Adayıyım?
Karacabey Gazi Mahallesi’nde, Annemin adına Anaokulu yaptırmaya niyetlendiğimde siyasete girmek aklımın ucundan bile geçmiyordu. Okul inşaatı bitince İstanbul’a dönmeyi düşünüyordum ki, yerel seçimler geldi çattı.
Güzel ilçemde başkan adaylarının isimleri konuşulmaya başlandı. Her tarafta, “Kim Belediye Başkanı olursa, Karacabey’e daha iyi yatırım yapılır” sorusuyla karşılaşıyordum. Doğrusunu söylemek gerekirse, Enver Kartal ismini duyunca tereddüt etmeden siyasete girmeye karar verdim.
Karacabey’i Türkiye’ye ve dünyaya Enver Kartal arkadaşımızın daha iyi tanıtabileceğine ve Belediye’yi hakkını vererek, profesyonel bir anlayışla yönetebileceğine inandığım için Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Meclisi Üyesi adayı olmaya karar verdim.
Her insanın kendini bulduğu topraklar vardır. İstanbul’da yaşamama karşın Karacabey mıknatıs gibi çekerdi beni. Çocukluğumu doyasıya yaşadığım, özellikle Kara Dere kenarındaki tarlalarımızda yetişen ürünlerin tadını hiç unutamam. Eskiden Karacabey dendiğinde Dayım Nazif Özen’in yetiştirdiği soğanlar aklıma gelirdi. Şimdiler de ne yazık ki soğanı Polatlı ve Çukurova’ya kaptırdık.
Çok az rastlanır verimlilikte bir ovaya sahibiyiz. Doğasıyla, havasıyla, toprağıyla, en önemlisi temiz insanıyla çok güzel bir yerde yaşıyoruz. Yılda üç ürün yetiştirilebilen topraklarımız var. Ancak bunun çeşitli nedenlerle değerlendirilemediğini üzülerek söylemek istiyorum. Ürünlerini tarlada bırakıp zarar eden çiftçinin hali içler acısı durumda. Plan ve programdan yoksun, kötü tarım politikaları, başı boş bırakılmış durumdaki çiftçimiz borçlanmaya ve yalnızlığa itilmiş. Yetiştirilecek ürünü belirleyen harita olmaması önemli bir eksikliktir.
Sanayi Sitesi’nin içler acısı hali yüreğimi burktu. Şehir içindeki trafik rezaleti şaşkınlık geçirmeme neden oldu.
Karacabey sokaklarında gördüğüm insanların mutsuzluğu gözlerinden okunuyor.
Karacabey bunu hak ediyor mu? Bana göre hak etmiyor.
Karacabey neden marka bir kent olmasın? İnsanları neden mutlu olmasın? Bunları yapabileceğimize inandığım için Enver Kartal’ın yanında yer almayı görev saydım.
Enver Kartal’ın Karacabeyli olması, iş hayatını Karacabey’de sürdürmesi, Ziraat Yüksek Mühendisi olması, Koç gibi dünya devi bir Holdingde uzun yıllar başarıyla yöneticilik yapması, mütevazi bir aile reisi olması, sürekli içimizde yaşaması, tarımla ilgili alt yapısının çok donanımlı bulunması, planlamayı, programlamayı bilmesi, uygulamayı sevmesi, paylaşmayı ilke edinmesi, kimseyle kavgalı olmaması, yapıcı, yaratıcı ve kucaklayıcı olması, yaşam felsefemle çok örtüştüğü için Enver Kartal ile birlikte çalışmaya karar verdim.
Bu güne kadar edinmiş olduğum bilgi beceri ve deneyimlerimle Enver Kartal’ın yanında yer alarak, güzel Karacabey’imizi daha ileriye, daha güzele götüreceğimize yürekten inanıyorum.
Sevgili Karacabeyli hemşehrilerim, güzel günler göreceğiz.
Bizi izlemeye devam edin.
Karacabey’deki değişime sizde katılın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.