Kaymakamlık bahçesinde yeşil katliam

Kaymakamlık bahçesinde yeşil katliam
Karacabey Hükümet Konağı önündeki çam ve ıhlamur ağaçlarının, binanın ön yüzünü kapattığı ve kuşların uğrak yeri olduğu gerekçesiyle gelişigüzel budanması katliama dönüştü.
Hükümet Konağı önündeki 75-80 yıllık çam ağaçlarının Belediye görevlileri tarafından gelişigüzel budanması çevreci esnafların büyük tepkisini çekti. Kuşların konaklaması ve Hükümet Konağı’nın ön cephesinin ağaçlar tarafından fazla görünmemesi gerekçe gösterilerek yapılan yeşil katliam, vatandaşların müdahalesiyle sonlandırıldı.
Halk, ağaçların kesilmesi talimatını veren Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban’ı sert bir dille eleştirdi. Duyarlı vatandaşlar, kuşların ağaçlara konması ve pislemesinin bu denli büyütülecek yada ağaca tercih edilecek bir durum olmadığını ifade etti. Bu olayın ağaç katliamı yapacak kadar ileri götürülmesini ilkellikle eşdeğer gördüklerini dile getiren çevreci vatandaşlar, “Kuşların ağaçlara konması kadar doğal bir şey yok. Kuşlar ağaçlara konmasın mantığını anlamış değiliz. Eğer Karacabey bu mantıktaki yöneticilerle yönetiliyorsa kentteki tüm ağaçların kesilmesi gerekir” diye tepkilerini dile getirdi.
Hükümet konağı önündeki ağaçların gelişi güzel budanmasını içlerine sindiremediklerini dile getiren çevreci esnaflar, yılardır bu ağaçlara gözleri gibi baktıklarını kaydetti.
Çevreciler, “Yıllardır bu ağaçların gölgesinde oturuyoruz. Kime ne zararları var. Böyle budama ilk defa görüyoruz. Kökünü kesin de bir şeye benzesin” şeklinde konuşarak, ağaç katliamına tepki gösterdi.
Ağaç katliamının, daha önceki Kaymakam Mehmet Kurt döneminde başladığını ve tepkiler üzerine çıkan tayin nedeniyle yarım kalan bu operasyonun devam ettirilmeye çalışıldığı gündeme geldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.