Narhın; “Yerel hükümet tanımı emperyalist söylemdir”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Rıfat Narhın’dan Fox ve Halk Televizyon Kanallarına sert tepki geldi. Narhın, “Yerel hükümetler deyiminiz dil sürçmesi değil emperyalizme hizmetkârlığınızdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yapılan bu aymazlığı lanetliyoruz” dedi.

Başkan Rıfat Narhın; geçtiğimiz Salı gecesi Fox ve Halk Televizyon Kanallarında iktidar ve muhalefet arasında yaşanan bir gerginlik sonrası;  “’Yerel Hükümetler’ deyimi kabullenilemez, anlatılamaz, özür dilemenin ötesinde uygulamalara tabi tutulması” gereklidir diye konuştu.

Narhın yazılı yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Söz konusu iki televizyon kanalı da Pkk’nın meclisteki sesiyiz diyen Hdp’yi Demokrasi ardına sığınarak bol bol ekrana taşımaktaydı. Nedir, Hdpkk’nın isteği? Özerklik, özerk yönetimler ve sonuçta Kürdistan adlı ikinci İsrail. Ve yine biliyoruz ki, “Laiklik tehlikededir diyemem”cilerin haberini yapan muhabir sizlerin kanalında çalışmakta, o sözü söyleyenleri Türkiye Cumhuriyetinin iktidarına gelmesi için destekler en çok sizin ekranlarınızda yer bulmaktadır. Geçmişten sonsuza dek sizlerin desteklediği “nötr yurttaşlık, anayasal yurttaşlık ” adlı bölücü söylemlerine de “Türkiyelilik” söylemlerine de dimdik duran, karşı koyan, eylem üreten Vatan Partisidir, Vatan Partisi olacaktır. Avrupa Birliğinin bir bölme programı olan “özerk yönetimler” adlı bölücü dayatmasına sahip çıkmanız bir aymazlıktır, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğüne saldırıdır. Bu söylemlerden dolayı sizleri Büyük Türk Ulusundan özür dilemeye, hakkınızda uygulanacak hukuki işlemlere saygı göstermeye çağırıyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin; bölünmez bütünlüğü bir tarihsel gerçektir. Bu gerçeği Bağımsızlık Savaşımız ile Atatürk İlke ve Devrimleri ile dünyaya kabul ettirdik. İçimizdeki kımıllara da bölünmez bütünlüğü ve Vatan Bütünlüğünü kabul ettirecek cesaret ve kararlılığındayız. Muhtaç olduğumuz gücü de damarlarımızdaki soylu kandan alıyoruz. Bizler; Yurtseverler, Milliyetçiler, Halkçılar, Cumhuriyetçiler, Devrimciler, Milli Demokratik Devrimciler, Mustafa Kemal Atatürk ‘ün Askerleri ne dinci ne bölücü söylem ve eylemlere fırsat vermeyecek kararlılık ve azimdeyiz. Tarih, Türk Ulusunu; Bağımsızlık ve Özgürlük uğruna bedel ödemeye hazır, bedel ödemiş olarak yazmış, yazacaktır. Büyük Türk Ulusunu; bölücü ve dinci bölme senarist ve hizmetkârlarına karşı uyarıyoruz “.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.