Narhın; “Çiftçiyle dalga mı geçiyorsunuz?”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Rifat Narhın soğan dış satımının sınırlanmasına sert tepki gösterdi. Narhın açıklamasında, “AKP, çiftçiyle, üretenle dalga mı geçiyor? Nedir bu yalancı pehlivanlık” dedi.

Narhın sözlerine şöyle devam etti. “Bir ülkenin Tarım Bakanının görevi ülkesinin çiftçisinin, köylüsünün, hayvancılıkla uğraşanının emeğine sahip çıkmaktır. Olabildiğince üretimi teşvik etmek, ürün fazlalığını dış satıma sunmanın yolunu bulmaktır. Görüyoruz ki; Tarım Bakanı dış satımın önünü tıkıyor, dış alımın önünü açıyor. Bunu ifade edebilecek çok söz var ama AKP ile özdeşleşen rant ifadesi en hafifi olur. Tarım Bakanı, soğan dış satımını engelliyor. Ardından Karacabey basınında Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile şov yapıyor. Neymiş, dış satıma “İzin verdiği ” için Karacabeylilerin oyunu alan Esgin teşekkür ediyor. Böyle bir densizlik olur mu? Bir ülkenin Bakanının birincil görevi üretimi arttırmak ve dış satım sağlamak. Bu şov fiyaskoyla sonuçlanıyor. Tarım Bakanı, dışarıdan soğan ve karpuz alımını serbest bırakıyor. Hem de tam soğan ve karpuz hasadı başlayacakken. Yetinmiyor, bir darbe daha indiriyor. Yine dış satımın önünü kesiyor. Türk köylüsünün, Türk çiftçisinin ürününü tarlada bırakacak bu karar ülke ekonomisine vurdukları yeni bir darbedir. AKP bunları yaparken ülkemizin namuslu üreticisinin hakkını ya rant gruplarına ya dış ülkelere peşkeş çekiyor”

Birliklerin çiftçiyi yalnız bıraktığını savunan Narhın, “AKP’nin suyundan giderek koltuk sevdasına tutulmuştur. Ülkemizin muhalefeti FETÖ suçlularına af getirilmesini isteyeceğine Türk çiftçisinin, Türk köylüsünün üreten kesimlerin sesi olsun, önderlik etsin. Kırk dereceye varan sıcaklıkta hasat yapan üreticilerimize ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomisine vurulan darbeleri en hafif deyimiyle kınıyoruz. Görülüyor ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçeklerinden uzak muhalefet ve muhalefetinden son derece hoşnut AKP iktidarı el ele vermiş, “Görmedim, duymadım, bilmiyorum”u oynuyor. AKP İlçe Yöneticileri suskun, soğanın tarlada kalmasını umursamıyorlar bile. Gidin Ankara’ya rapor götürün, iyi izlenimlerle ayrılın, bol bol fotoğraf çektirin, verin fotoğrafları yerel basına, iş yapıyormuş gibi görünün. Bu süreç bitecek. Tarımın yok edilmeye çalışılması bitecek. Türkiye Cumhuriyeti’nde kesinlikle Milli Demokratik Devrimi tamamlayacak Milli Hükümet gelecek. İşte o gün bunların soruları sizlere sorulacak. Fotoğraflı yanıt verirsiniz artık” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.