“Mutlu bir Türkiye için, CHP’de birleşelim”

Karacabey’e çıkartma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, AK Parti’nin halkı ve çiftçiyi kandırdığını belirterek, “Gelin hep birlikte bu haramilerin saltanatına son verelim” dedi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, CHP İl Başkanı Metin Çelik, parti yöneticileri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, meclis üyesi adayları, sivil toplum örgütü temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşlar ilgi gösterdi.
‘9 milyar destekleme, 10 milyar vergi’
AK Parti hükümetini özellikle tarım politikaları üzerinden eleştiren Günaydınlı, çiftçinin zarar etmesi için her şeyin yapıldığını ileri sürdü. Çiftçiye yılda 9 milyar lira destekleme yapıldığını kaydeden Günaydın, ancak alınan vergiler toplamının 10 milyarı bulduğunu belirterek, “Destekleme falan hikaye. Halkı kandırdıkları gibi çiftçiyi de kandırıyorlar” dedi.
30 Mart Yerel Seçimleri’nin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, iktidara iyi bir ders verilmesi gerektiğini söyledi. AK Parti’nin ülkeyi, ‘Bizden olanlar ve olmayanlar’ şeklinde ikiye böldüğünü ifade eden Günaydınlı, şu ifadelere yer verdi:
‘Çiftçi, 36 milyon dönüm topraktan vazgeçti’
“Karacabey ve Bursa’ya büyük önem veriyoruz. Çünkü özellikle Karacabey’den beni çok sayıda arkadaşım sık sık arıyor ve tarımdaki sıkıntılarını anlatıyor. Karacabey tarım potansiyeli yüksek bir ilçe. Ancak gördüğümüz tarım alanı işleyerek ter döken çiftçi hayatından hiç memnun değil. Durum oldukça vahim. Hangi ülkede ektikçe, ürettikçe çiftçi zarar eder. AKP gibi çiftçisini ezen bir zihniyetin yönettiği ülkede olur bu. Son 11 yılda çiftçi, ülke genelinde 36 milyon dönüm topraktan vazgeçmiş. Düşünebilir musunuz? Bu rakam 2 Trakya bölgesi demek.
Buğdayı Ukranya’dan, samanı Gürcüstan’tan, pamuğu Yunanistan’tan, soyayı Arjantin’den, mısırı ABD’den, kurbanlık koyunu Bulgaristan’tan ve bunun gibi birçok ürünü başka ülkelerden ithal ediyoruz. Yazıktır, günahtır. Bizim çiftçimiz buğday ekmeyi bilmiyor mu? Ama sorun bu değil ki? Bunların amacı çiftçiyi bitirmek. Çiftçileri, tefecilerin eline düşürdüler. Çiftçiye mazot 5 lira, gemicik sahibi olanlara 1,5 lira. Neden? Çünkü gemiciği olanlar yandaş, çiftçi vatandaş.
9 milyar çiftçiye destek verdiklerini söylüyorlar. Ama çiftçiden aldıkları vergiler toplamı 10 milyar. Halkı kandırdıkları gibi çiftçiyi de kandırıyorlar.
“Karacabey’e gel bakalım çiftçi sana ne madalyası verecek?”
Tarım Bakanı Mehdi Eker’e Fransa tarımına katkılarından dolayı madalya verildiğini biliyor musunuz? Karacabey’den Tarım Bakanı’na sesleniyorum; Sen Karacabey’e gel bakalım, çiftçi sana ne madalyası verecek?
30 Mart’ta doğru karar, doğru tercih yapmalıyız. Karacabey’i ve Bursa’yı ehil insanların eline emanet edelim. Çalmayan, çırpmayan, kapılarını kapatmayan bir belediye başkanına ihtiyaç var.
AKP’nin sürekli bir kaynak sorunu var. Halka gelince, ‘Kaynağı nereden bulacağız’ diyorlar. Ama kendilerine gelince kaynaklar ayakkabı kutularından çıkıyor. Halktan çaldıkları tüm paraları yine halka vereceğiz. Bu ülke kendine yeter.
‘Yürütmenin başında Recep Tayyip Erdoğan var’
İstanbul’un en yüksek binasını AKP’li bir vekil dikti ve bununla gururlanıyor. Bunlar takım halinde yürütüyorlar. Yürütmenin başında da Recep Tayyip Erdoğan var. AKP, ‘alt tarafa din iman, üst tarafa han hamam’ anlayışıyla hareket ediyor.
Sizlere söz veriyoruz. CHP iktidarında herkesin hakkı hukuku korunacak. Atatürk’ün kurduğu CHP çatısı altında birleşelim. Yeniden doğru rota, eğitim ve üretimin yükseldiği, kimsenin telefonlarının dinlenmediği, kimsenin takip edilmediği, kimsenin haksız hukuksuz yere hapis yatmadığı mutlu bir Türkiye kuracağız. Bu haramilerin saltanatına son vereceğiz. Karacabey’den, Bursa’dan güçlü bir ses bekliyorum. Bu hırsız düzeni gelin hep birlikte yıkalım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.