Mustafakemalpaşa’ya altın gibi aday

İYİ Parti’de 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı için Gökhan Aksu aday adaylığı başvurusunda bulundu.
Gökhan Aksu, İYİ Parti Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı ile ilgili Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, “Değişime Hazır mısın Mustafakemalpaşa?” sloganıyla yola çıktığını söyledi.
İyi Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır ve İyi Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı İhsan Keçeci ile Mustafakemalpaşa ve Bursalı vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda katıldığı tanıtım toplantısında Mustafakemalpaşa’nın Altın Çocuğu olarak bilinen Ekonomist Gökhan Aksu Belediye Başkan Aday Adaylık başvurusunu yaptı.
Gökhan Aksu yaptığı konuşmada “İlçemiz maalesef hak ettiği konumda değil. İsmini Gazi Mustafa Kemal’den alan ilçemiz bugüne kadar gerek merkezi, gerek yerel hizmetlerden nasibini alamamıştır. İYİ bir turizm potansiyeli olmasına rağmen tanıtımı İYİ yapılamamış olması ekonomik anlamda alacağı katma değerden yoksun kalmasına sebep olmuştur. Bir kesime değil, her kesime hizmet etmek amacıyla tüm ilçeyi bir bütün olarak analiz ediyoruz. Bu analizler doğrultusunda ortaya çıkan ve rapor haline gelen çalışmalarımızı profesyonel ekibimiz ile birlikte değerlendirip alternatif çözüm önerilerimizi sunacağız. Bu da yerelde İYİ Parti’nin çalışması ve hizmetleriyle mümkün olacaktır” dedi.
“Değişime hazır mısın Mustafakemalpaşa ?” sloganıyla yola çıktığını vurgulayan Aksu aday adaylığı ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Mustafakemalpaşa halkının acil ihtiyaçları bizim için öncelikli olarak çözüm bulması gereken konulardır. İlçe merkezinde ve köylerde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde merkez, köy, mahalle ve sokak olarak acil ihtiyaçlar, beklentiler, genel sorunlar ve çözüm önerileri şeklinde bir bilgi bankası oluşturuyoruz. Bir kesime değil, her kesime hizmet etmek amacıyla tüm ilçeyi bir bütün olarak analiz ediyoruz. Bu analizler doğrultusunda ortaya çıkan rapor haline gelen çalışmalarımızı profesyonel ekibimiz ile birlikte değerlendirip alternatif çözüm önerilerimizi sunacağız.
Yaşanabilir, yeni bir Mustafakemalpaşa yaratmak istiyoruz!
Genç, tecrübeli, dinamik, profesyonel , araştırmacı ve hırslı birden fazla ekibimiz var. Bu kadrodaki herkes paşa, Mustafakemalpaşa’nın paşaları! İlçesine hizmet etmek için he türlü fedakârlığa katlanmaya hazır her yaştan ve her kültürden insanımız gönüllü olarak çalışmalarımıza katılıyor. Mustafakemalpaşa’da gerçekten yeni çağa ayak uydurmak adına bir değişim yaşanması gerekiyor. Mevcut durum ve koşullar ilçemiz insanın sosyo-ekonomik, kültür, turizm, tarım, hayvancılık , sanayi , ticaret ve daha birçok alanda ileri gitmesini engellemiş. Çalışmalar yapılmış ancak farklı nedenlerle sonuca ulaşılamamış. Bizler farklı bir bakış açısı, bilimsel çalışmalar, AR-GE çalışmaları, nitelikli projeler, iletişim gücü ve diğer prensiplerle disiplinli bir şekilde Mustafakemalpaşa’yı marka yapmak istiyoruz. Aslında ilçemizin adı bir markadır. Yurtdışı seyahatlerimde ‘Nerelisin?’ diye sorduklarında Mustafakemalpaşa cevabını alan yabancıların ilk sözü; ‘Mustafa Kemal Atatürk’ oluyor. Ben de gururdan neredeyse uçuyorum. Bu durum bile ilçemizin ismiyle ne kadar değerli olduğunu gösteren sadece bir örnek.
Teşhis konulmuş ancak tedavi yapılmamış!
Mustafakemalpaşa’da mevcut sorunlar ile ilgili çözüm önerileri sunulmuş ancak harekete geçme konusunda çeşitli nedenlerle tatminkâr sonuçlar alınamamıştır. Bizler sorunlara daha toplumsal , çözüm odaklı ve dinamik yaklaşacağız. Pratik ama uzun vadeli çözüm alternatifleri ile sonuca ulaşmayı hedefliyoruz. İlçemiz beklentilerinin farkındayız ve bu beklentileri karşılamak için yola çıktık.
Etik ahlak kuralları çerçevesinde yarışacağız!
Ben ekonomistim ve bu konuda siyasetçilerden farklı bir bakış açısına sahibim. Benim için ilçemizin ekonomik olarak kalkınması esastır. İlçemizdeki herkesin refah seviyesi artmalı ki toplumda huzur hâkim olsun. Çünkü ekonomi refahı, refah huzuru etkiler.
Almış olduğum eğitim, aile kültürüm ve karakterim gereği başka bir adayın şahsi, ailevi, ticari ya da geçmişte siyasi irade olarak yapamadığı konularla ilgili polemiğe girmem ve başkalarının da girmesine izin vermem . Unutulmamalıdır ki bu insanlar medeni cesaret örneği göstererek ilçemizi yönetmeye talip kişilerdir. Ortaya koyacakları performans öncelikle Mustafakemalpaşa’nın sorunlarına çözüm bulmak ve sosyo-ekonomik kalkınmayı sağlamak üzerine olacaktır. Bu bilince sahip olmayan, iftira siyaseti izleyen kişilerin ilçeyi hakkıyla yöneteceğinden şüphe duyarım.
rekabet kaliteyi artırır. Viktorhugo’nun çok sevdiğim bir sözünü paylaşmak istiyorum, ‘Kendi ışığına güvenen başkalarının parlamasından rahatsızlık duymaz.’ Tüm belediye başkan adaylarımıza başarılar dilerim.”
Gökhan Aksu kimdir?
Gökhan Aksu 30.09.1977 yılında doğmuş olup, Mustafakemalpaşa Balibey İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra orta ve lise öğrenimini Bursa Özel Namık Sözeri Lisesi’nde tamamlamıştır. Dumlupınar Üniversitesi İktisat Bölümü mezunudur. Askerlik görevini Çorlu’da kısa dönem olarak yapmıştır. Çalışma hayatına özel bir bankada yetkili olarak başlamıştır. Sonrasında Türkiye’nin önde gelen firma, kurum ve odalarında Hazine Müdürlüğü , Finansman Müdürlüğü , Disiplin Komisyonu Üyeliği , Denetim Kurulu Başkanlığı , Yönetim Kurulu Üyeliği , Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Başdanışmanlık yapmış olup ekonomist olarak tv, gazete , dergi ve radyo yayınları bulunmaktadır . İyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir. Tarihi yarımada İşadamları Derneği Genel Sekreterliği ve Başkan Yardımcılığı yapmış olup, Mustafakemalpaşa ‘da tarım, hayvancılık ve ticaret ile uğraşmaktadır.
Rahmetli dedesi İğneci Fahri lakaplı Fahri Aksu, 1972 yılında Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı’na bağımsız adaylığını koymuştur. Babası Eczacı Yılmaz Aksu, Mustafakemalpaşa’da Anap İlçe Başkanlığı , Bursa İl Genel Meclis Üyeliği , DYP Bursa İl Genel Meclis Üyeliği yapmış olup, yardımsever bir esnaftır. Annesi Eczacı Nuran Tosun Aksu, Mustafakemalpaşa’da eczacılık yapmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.