Engellilerin en anlamlı gecesi

Karacabey Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği gece büyük ilgi gördü. Anlamlı gecede protokol ve ilçe halkı engelliler için bir araya geldi.
Geçtiğimiz Perşembe akşamı Köşk Düğün Salonu’nda yapılan gecede, Türk Sanat Müziği Gönüllüler Korosu ve Türk Halk Müziği sanatçısı Mustafa Keser sahne alırken, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, siyasiler, daire amirleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda ilçe halkı engellileri yalnız bırakmadı. Programın açılış konuşmasını yaparak tüm konuklara ‘Hoşgeldiniz’ diyen Karacabey Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kağan Erdem, “Böylesine çok anlamlı olan günde bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca Türk Sanat Müziği Gönüllüler Korosu’nda bu gece tüm engelliler için şarkı söyleyecek olan koristlerimize ve gönüllü koristlerimize de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bizlere verilen destekten dolayı minettarız” dedi.
Karacabeylilerin yoğun teveccüh gösterdiği gece de Şef Şenol Dinleyen önderliğinde Türk Sanat Müziği Gönüllüler Korosu’nda sahne alan koristler Berrin Oruç, Birgül Tura, Burçak Şentürk, Cengiz Kaçmaz, Ersoy Gürsel, Emine Tatı, Fatma Hotanlı, Gül Arslan, Gülseren Altınbaş, Gülümser Saldır, Hayri Bulut, Hasan Özoğlu, Meral Şafak, Mine Gürgenci, Nesrin Türe Ergeç, Nurcan Terhan, Nurcan Emir, Perihan Özel, Sunay Saygısever, Sezgin Tanış, Yasemin Cesur, Zerrin Mestan engelliler için söyledikleri birbirinden güzel eserlerle tüm konukları mest etti. Kulakların pasını silerek, tüm katılımcılara Türk Sanat Müziği ziyafeti çeken koristler büyük beğeni topladı.
Ayrıca Türk Sanat Müziği Gönüllüler Korosu’nda gönüllü korist olarak engelliler için söylenen parçalara eşlik eden CHP İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi, MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Erol, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, AK Parti Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi İsmail Ülker, İyi Parti Belediye Başkan Aday Adayı Hüsnü Doğruoğlu, Nüfus Müdürü Huriye Yalın, KTSO Başkanı Naci Güncü, KTB Başkanı Murad Bertan, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Pınar Kuzu, eğitimci Altuğ Meşe, Üstündağ Taşımacılık İşletme Sahibi Muammer Üstündağ, Etkin Grup Özel Eğitim Kursu Kurucu Müdürü Zafer Kamçıcı anlamlı günde gösterdikleri birlik ve beraberlik örneği ile takdir topladılar. Tüm şarkılara eşlik eden gönüllü koristler büyük alkış aldı.
Türk Sanat Müziği Gönüllüler Korosu’nun ardından sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Mustafa Keser, söylediği şarkılarla hayranlarına keyifli bir gece yaşatırken, esprileriyle de herkesi kahkahaya boğdu. Keser engellilerle oynayarak, ara ara da mikrofonu vererek onlara güzel bir akşam yaşattı. Salonu dolduran hayranlarını da şarkılarına ortak ederek dev bir koro oluşturan Keser, her şarkı arasında yaptığı espriler ve anlattığı fıkralarla izleyenlerine bol bol kahkaha attırdı. Bir taraftan şarkı söylerken bir taraftan da hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektiren sanatçı, seyirciler arasında gezerek salonun tamamına ayak basmayı başardı.
Engelli vatandaşlara ve ailelerine güzel bir gece yaşatan sanatçıya Karacabey Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kağan Erdem tarafından çiçek ve hediye takdim edildi. Erdem, ayrıca Türk Sanat Müziği Gönüllüler Korosu Şefi ve TRT Sanatçısı Şenol Dinleyen’e de geceye vermiş olduğu destekten dolayı Türk Bayrağı işlemeli tablo hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.