Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden unutulmaz “Ramazan Şöleni”

Karacabey Belediyesi Ramazan ayını unuttu mu?

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği “Ramazan Şöleni” unutulmaz geçti. Karacabey Belediyesi’nin ise Ramazan başladığından bu yana halka yönelik hiçbir etkinliğe imza atmaması hem dikkat çekti, hem de eleştiri konusu oldu.

Adnan Menderes Meydanı’nda yapılan Ramazan etkinliğine katılan Mustafakemalpaşalılar, halk oyunları, ilahiler, şarkılar ve mehter marşlarından oluşan zengin bir içerikle hazırlanan programda Ramazan sevincini hep birlikte yaşadı.

Ramazan ayı boyunca düzenlenen sokak iftarları ile vatandaşları bir araya getiren Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği Ramazan Şöleni büyük ilgi gördü.

Renkli bir Ramazan eğlencesinin yaşandığı geceye; AKP Bursa Milletvekili İsmet Su, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve eşi Necibe Kurtulan, AKP İlçe Başkanı Kerim Akça ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunun zirveye ulaştığı Ramazan ayında kültürümüzdeki güzellikleri Mustafakemalpaşalılarla paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Ramazan’ın ruhunu arayan toplumların her zaman başarıya ulaştıklarını, her yaştan vatandaşın bir araya geldiği kültürel ve sosyal etkinliklerin bu bilince iyi bir temel oluşturduğunu kaydeden Başkan Kurtulan; “ Söz verdiğimiz hizmetleri yerine getirme gayretini, ilk günkü heyecanla sürdürüyoruz. Gelecek yıllarda daha kapsamlı etkinliklerle birlikte olacağız. Ramazan ayının bereketlere vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bursa’nın tüm ilçelerini gezdiklerini söyleyen AKP Bursa Milletvekili İsmet Su ise, kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayındaki birlik ve beraberliğin her zaman sürmesi dileğinde bulundu.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun beğeni kazanan folklor gösterileri ile başlayan Ramazan Şöleni, etkinliğe misafir olarak katılan Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun etkileyici koreografi ve dans gösterileri ile devam etti.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun ilahi ve şarkılardan oluşan konseri büyük alkış alırken, son olarak sahneye çıkan Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı gösterileri ile şölene renk kattı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yaklaşık 2,5 saat süren Ramazan Şöleni’nin ardından Mustafakemalpaşalılara unutulmaz bir gece yaşatan sanat ekiplerine teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.