Mustafa Hari, yine tek aday

Anavatan Partisi, kongre sürecine girdi:

Karacabey Anavatan Partisi’nin Demokrat Parti ile birleşme kararının ardından ilçe ve il yönetimlerinde kongre sürecine girildi.

            Olağan genel kurul toplantıları önce ilçelerde, ardından Eylül ayında 81 ilde gerçekleştirilecek. Anavatan Partisi’nin Karacabey’deki 10.Olağan kongresinin tarihi 14 Ağustos 2009 olarak açıklandı.

            Kongrede ilçe başkanlığına Mustafa Hari tek aday olarak gireceği bildirildi. Demokrat Parti ile Anavatan Partisi’nin DP çatısı altında ve ilk anda Hüsamettin Cindoruk genel başkanlığında hayata geçirilen birleşme sürecinde kongreler ve tüzük değişikliği çalışmaları ivme kazandı.

            Anavatan Partisi İlçe Başkanı Mustafa Hari, Türkiye’de merkez sağdaki Demokrat ve Anavatan Partisi’nin yerinin bir türlü doldurulamadığını ve Türk halkının bu birleşmeye büyük umutlar bağladığını söyledi. Türkiye’de kavgaların, kaosların ve kamplara bölünmenin yerini iç barışın alabilmesi için bu birleşmenin beklendiğini ifade eden Hari, sosyal, ekonomik ve kültürel erozyonun birleşmeyle sona ereceğini kaydetti.

            Ekonomik bunalımların çiftçi, esnaf, sanayici, memur, işçi ve emeklileri perişan ettiğini sözlerine ekleyen Mustafa Hari, “Halkımızla birleşerek, bütünleşerek, her sıkıntının çözümünü ve reçetesini cebimizde hazır tutarak, yine, yeniden milletimizin huzuruna, birlik ve beraberliğine, hizmetkârlığına hazırız.” diye konuştu.

            Anavatan ve Demokrat Parti’nin önümüzdeki Ekim ayında yapacakları büyük kongrelerle birleşmeyi noktalayacağını açıklayan Hari, her iki partinin eşit sayıdaki isimlerle ve tek liste halinde yönetici kadrosunu oluşturacaklarını bildirdi. Karacabey’de Demokrat Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci ile yakın işbirliği içerisinde hareket ettiklerini belirten Anavatan Partisi İlçe Başkanı Hari, “Birleşerek, yeni kadrolarımızla Karacabey’de ve Türkiye’de ses getirecek, ülkenin nasıl huzurlu ve başarılı yönetileceğini ispatlayacağız.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.