MUSTAFA BOZBEY YENİDEN ADAY OLACAK MI?

KENAN DOĞAN RÖPORTAJI

“Bursa’nın Türkiye’yi ayağa kaldırabilecek potansiyeli var, ancak değerlendirilemiyor!”

Nilüfer göz kamaştırıyor. Nilüfer, Spor alanlarıyla, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle, kusursuz alt yapısıyla, planlı şehirleşmesiyle, kişi başına düşen 12.2 metrekare yeşil alanıyla insan odaklı bir kent. Bursalıların çekim merkezi durumunda. Bir çok Avrupa kentini geride bırakan Nilüfer’i, Nilüfer yapan Mustafa Bozbey ise Nilüfer’le adeta özdeşmiş bir isim! Bozbey, dört dönem başarıyla yürüttüğü Belediye Başkanlığı sırasında ilçeye büyük değer kattı. Avrupa’nın önemli kuruluşlarından, önemli ödüller aldı. Bursa’da, halkla iç içe olan çağdaş belediyecilik anlayışının öncüsü oldu. O bir markadır. Bursa’da kiminle konuşursanız konuşun, içinde O’nun isminin geçmediği tümce yok gibi. Nilüfer deyince, Mustafa Bozbey geliyor akla önce. O bir efsanedir.

Geçen yıl, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirdiği Mustafa Bozbey’e telefon ettim. MELTEM adına söyleşi yapmak istediğimi söyledim. Kırmadı bizi. Memnuniyetle karşıladı, büyük bir nezaket gösterdi. Öncelikle belirtmeliyim ki, inceliği ve hoş sohbetliyi keyif vericiydi. Etkilenmedim dersem yalan olur. Kendisine bir kez daha teşekkür ederim.

Telefonda gerçekleştirdiğimiz söyleşi için ben sordum, Bozbey tüm içtenliği ile yanıt verdi. Aşağıda, Mustafa Bozbey ile yaptığımız söyleşiyi sizlerle paylaşıyorum:

K.H.  Sayın Bozbey, 1 yıl önce Bursa’da en çok konuşulan isimlerden biriydiniz, gündemi adeta siz belirliyordunuz ve her kuliste Bursa’nın yeni büyükşehir belediye başkanı olacağınız konuşuluyordu. 31 Mart Yerel Seçimleri’nin üzerinden 1 yıl geçti ve merak ediyoruz, Mustafa Bozbey ne işlerle uğraşıyor, zamanını nasıl geçiriyor?

-M.B.  Mustafa Bozbey olarak şu an hem siyasi gündemi hem de kent gündemini takip ediyorum, kitap okuyorum, yıllardır zaman ayıramadığım sosyal faaliyetlerime zaman ayırıyorum. Ayrıca hobilerimi geliştiriyorum.

K.H.  Bugün Bursa’yı siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Bursa hakkettiği gibi mi yönetiliyor? Bursa, belediyecilikte adından söz ettirebilen bir il mi?

-M.H.  Bursa bugünkü Pandemi ( Koronavirüs) sürecinde aktif olarak görünmüyor. Üstelik Türkiye’nin 4. büyük kenti, ülkemizde ise ikinci büyük ekonomiye sahip. Hani Cumhurbaşkanın bir sözü var ya, biz bize yeteriz diye, işin aslı bu. Ancak görünen tam tersi. Bursa kendine yeteceği gibi tek başına tüm Türkiye’ye besleyebilecek potansiyele sahip olmasına rağmen, çok hantal bir görüntü veriyor. Daha aktif olması beklenirken, üzülerek belirtiyorum, şu an Bursa mevcut konumunu koruyamamış durumda.

K.H. Gerek büyükşehirlerde, gerekse ilçe belediyelerde hizmet denildiğinde, ödenek sıkıntısı yaşandığını duyuyoruz. Bursa belediyeleri, gerçekten çok büyük borçları olan belediyeler mi?

-M.B.  Her belediyenin borcu olabilir. Önemli olan borcu bütçe ve stratejik plan denkliği çerçevesinde değerlendirip en iyi hizmetleri sunabilmektir. Belediyeler kent adına geliştireceği yenilikçi, (Katılımcı anlayış ile gerçekleştirilen) şeffaf projeler ile hem projeleri gerçekleştirecek yatırımcı bulur, hem de o projeler ile hizmet olarak halkın kullanımına sunabilirler.

K.H.  Karacabey ve diğer ilçelerde Millet İttifakı olarak ciddi bir etki yaratmayı başardınız. Seçimi, 40 bin kadar küçük bir oy farkı ile yitirdiniz. Siz, sonucu ve Karacabey’deki belediyeciliği nasıl değerlendiriyorsunuz?

-M.B. Karacabey özelinden ziyade Bursa’nın bütününden bakmak gerekir meseleye. Karacabey Belediyesi’nin mevcut durumunu ilçede oturanlar ve ilçedeki siyasetçi arkadaşlar daha iyi analiz yapabilirler. Ancak Karacabey gerçekten güzel ilçelerimizden biri. Hem zengin tarımı, hem çevresel değerleri, hem denizi, hem sosyal birikimi, hem de kültürel birikimi olan bir ilçemiz. Böylesi güzel bir ilçede uygulanacak yenilikçi projeler ile halkın, o ilçede yaşamaktan keyif alacağı ve onur duyacağı bir yaşam alanı yaratabilmek mümkün gibi görünüyor.

K.H. Son olarak şunu sormak isterim Sn. Bozbey, bir sonraki seçimlerde sizi yine meydanlarda görebilecek miyiz? Aday gösterilmeniz halinde aşkınız olan Bursa’yı, Nilüfer gibi parmakla gösterilir bir hale getirme hayaliniz devam ediyor mu?

-M.B.  Önümüzde yaklaşık 4 yıl gibi bir süre var. Ancak zaman çabuk geçiyor. Tabii ki o süreç geldiğinde değerlendirmemizi yapacağız.

K.H. Bursa ve Karacabey halkına iletmek istediğiniz mesajınız var mı Sn. Başkan?

-M.B.  Bursalı ve Karacabeyli hemşerilerime buradan sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum, sizlere ve Meltem Gazetesi ekibine de başarılar diliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.