Murat Erol; Millet iradesine saygılıyız!

Karacabey AKP yöneticileri, CHP ile MHP ilçe yönetimlerini ziyaret etti. CHP ve MHP yöneticileri AKP Başkanı Murat Erol ve arkadaşlarını sıcak bir ev sahipliği yaparak karşıladı.
Karacabey’de yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi paylaşmanın yararlı olacağını düşündükleri için CHP ve MHP’yi ziyaret ettiklerini dile getiren Erol, içtenlikli karşılamalarından dolayı her iki partinin yöneticilerine teşekkür etti. Murat Erol, “İçerisinde olduğumuz süreçte iktidarıyla ve muhalefet partileriyle ülkemiz zorlu bir sınavdan geçiyor. Bu sınavın ilk etabını başarıyla geçtik. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Erol, Karacabey’de gerçekleşen ve gerçekleştirilmesi planlanan tüm projelerle ilgili bilgilendirmeler yaptı.
‘Eğitimde millete rağmen hiç birşey yapamayız’
İlçedeki okulları tekli eğitime geçirmek adına mücadele verdiklerini söyleyen AKP Başkanı Murat Erol, “Okul sıkıntılarını çeşitli çalışmalarla çözmeye çalışıyoruz. Ancak bir kaç okulumuzda bunu gerçekleştiremiyoruz. Şu andaki Karacabey Ortaokulu ilçenin en büyük mevcutlu okulu durumunda. Dolayısıyla bu okulu ikiye bölmemizin gerektiği görüşüldü. Ancak 15 Temmuz’daki kalkışma sonrası ilçede iki yurt devletin eline geçti. Bu yurtları eğitim verebilecek okullara dönüştürmek için çalışmalara başladık. Ali Üsküdar Camii’sinin olduğu yerdeki yurt büyük ihtimalle ortaokul olarak konumlandırılacak. Ortaokulu, Emirsultan ve Esentepe Mahallesi öğrencilerine yakın olması ve mevcut ortaokulu rahatlatmak adına yurdun olduğu yere kaydırmayı planlıyoruz. Eski FEM Dershanesi’ni de İmam Hatip Lisesi veya Ortaokulu olarak düzenleyip kamuoyunda çok sıkıntıya mal olmuş olan Şehit Bahadır Tayfur Okulu’ndaki sıkıntıyı da izole etmek ve rahatlatmak istiyoruz. Millete rağmen herhangi birşey yapma gibi bir düşüncemiz yok. Bu güne kadar da olmadı. Birilerine inat olsun diye bir uygulama yapma derdimiz hiç yok. Yeni düzenlemelerle birlikte bu çalışmalarımızı en kısa sürede faaliyete geçireceğiz. İmam Hatip Lisesi’nin müteahhidi iflas ettiği için okul bu sene yetişemedi. Sıkıntılarda bu yüzden yaşandı. Ancak ihale yapıldı ve Şubat ve Mart ayında İmam Hatip Lisesi’nin hem öğrenci yurdu hem de yeni binası tamamlanacak. Dolayısıyla 14 Eylül Okulu’ndaki sıkıntı da bu şekilde giderilip, tekli eğitime geçilecek. Önümüzdeki yıl Karacabey’deki hedefimiz bütün okulların tekli eğitime geçmesidir” dedi.
Ova Köyleri yolu tamamlanacak
Ova köyleri yollarına da değinen Erol, “Eski Milletvekilimiz Önder Matlı’nın girişimleriyle Sarıbey’e kadar yolları tamamlamıştık. Karayolları görüşmelerimiz sonunda Kasım ayı içerisinde çalışmalara başlayıp, kalan 14 km’yi de yani Okçugöl’e kadar uzanan yolun tamamı 2-3 ay içinde yapılacaktır.
Yeniköy yolu sıkıntısı aşılacak
Yeniköy yol sıkıntımız da proje aşamasını aştık. En kısa sürede TBMM Bütçe Plan Komisyonu’na girmesini bekliyoruz. Önümüzdeki yıl ihale yapılması için çalışmaları yoğun bir şekilde takip ediyoruz.
Gölecik Barajı ve Otoban Projesi tüm hızıyla devam ediyor
Gölecik Barajı’nın da proje aşaması bitti. 90 metre set yüksekliği olan bu projemizin de imalat ihalesine çıkması adına çalışmalarımız devam etmektedir.
Otoyol çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yeni yıla kadar Osmangazi Köprüsü’nden Minteks kavşağına kadar yolun bağlanıp, otobana geçileceği bildirildi. Oto yol ilçemizden geçecek. Gişeler Belediye’nin kademesinin olduğu noktalarda olacak. Karacabey için bulunulmaz bir nimet olduğunu düşünüyorum. Otoyol ilçemize her anlamda büyük katkı sağlayacaktır.
Hastane kavşağı sorunu Belediye’ye iletildi
Devlet Hastanesi kavşağındaki sıkıntı hala sürüyor. Işıklar takıldı ancak sorun çözülmedi. Bu konuyu da Belediye’ye havale ettik ve yakından takip ediyoruz.
Stadyum ve Birlikspor’da hayal gerçekleşti
M. Fehmi Gerçeker Stadı’mız Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla tamamlandı. Futbolda 23 yıldır özlemle beklenen hayal gerçekleşti, temsilcimiz profesyonel lige kavuştu. Taraftarımız takımına çok güzel bir şekilde sahip çıkıyor. Birlikspor kentin dinamiğidir. Stadyum şu anda gece maçlarının bile oynanacağı konuma geldi. Stadyum tabii ki, takımıyla, spordaki başarıyla, seyircisiyle ve taraftarıyla bir bütündür.
Spor Kompleksi olması için düğmeye basıldı
Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in desteğiyle ilçemizde Öğretmenler Parkı olarak bilinen 200 dönümlük alanın gençlere yönelik Spor Kompleksi olması için düğmeye basıldı. Bu projede maliyetin yarısını Büyükşehir, yarısını da Spor Bakanlığı karşılayacak. Yaklaşık 2,5 yıldır atıl durumda bulunan bu yeri Spor Kompleksi ile canlandırmak ve gençlerimize güzel bir eser bırakmak istiyoruz.
Hepimiz yerel siyasetçileriz. Her konuda aynı fikirde olacağız diye bir şey yok. Her şeyde aynı fikirde olursak o zaman aynı yerde olmamız gerek. Fikir ayrılıkları, düşünce farklılıkları olacaktır. Karacabey’in menfaatleri için sizlerden gelecek fikirlere de çok önem veriyoruz. Daha yaşanılabilir bir Karacabey için birlik beraberliğimizi korumamız gerekir” şeklinde konuştu.
Karacabey için elimizden geleni yapmaya hazırız
AK Parti yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, imam hatip konusunda yanlış uygulamalar içine girildiğini belirtti. “Mesleksiz çocuk yetiştirmeyelim” diye konuşan Tanrıverdi, “Önemli olan meslektir, iştir, aştır. Bu dönemde imam hatip okullarının biraz fazla siyasallaştırıldığını görüyoruz. Siyasetin eğitime karışmasına karşıyız. Siyaset her konuda olduğu gibi eğitimde de sorun çıkaran değil, sorun çözen olmalıdır. Eğitimdeki sıkıntılar, Milli Eğitim Bakanlığı’nca çözülmelidir. Yeniköy yolu ile ilgili de senelerdir ölçüm yapılıyor ama bir adım öteye gidilmedi. En kısa sürede o yolun yapılmasını Karacabey adına canı gönülden istiyoruz. Bunun dışındaki konularda verdiğiniz bilgilere de teşekkür ediyoruz. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’dan da sizler gibi bir yaklaşım bekliyoruz. Bizler, Karacabey için elimizden geleni yapmaya hazırız. İlçeye yapılan, yapılmayan ya da yapılamayan konuların da takipçisi olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Söz konusu Karacabey ise gerisi teferruattır
MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol da, Murat Erol başkanlığındaki AK Parti İlçe yöneticilerine ziyaretlerinden ve bilgi paylaşımından dolayı teşekkür etti. “Söz konusu Karacabey ise gerisi teferruattır” diye söze başlayan Erol, “Bizler Karacabey için her konuda göreve hazırız. Gövdemizi değil, başımızı taşın altına koyarız. İktidar partisi olarak bilgi paylaşımı yaklaşımınızı kutluyorum. Benzer davranışı Belediye Başkanımızdan da bekliyoruz. Tabii karşı çıktığımız, uygun bulmadığımız konular var ve olacaktır. Örneğin, ismi ‘Şehit’le başlayan bir okulun imam hatip yapılması çok mu gerekliydi? Boğaz yolu büyük tehlikedir ve mutlaka yapılmalıdır. Bizler, ilçemizde olup biten her şeyi yakından takip ediyoruz. Bu noktada her zaman olduğu gibi bundan sonra da konu ne olursa olsun eleştiri ve düşüncelerimizi paylaşmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.