“Mühürsüz seçimi siz hazmettiniz ya!”

Bursa AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un referandum sonrası Karacabey ziyaretinde “Bu sonucu hazmedemiyorlar. Ana muhalefet boşa kürek çekiyor” söylemlerine Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi’den yanıt geldi.
Tanrıverdi yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 16 Nisan’da yapılmış olan 18 maddelik değişiklik paketinin birçok maddesi üzerinde çekincelerimizi zaten daha önceden ortaya koymuştuk. Bunlardan biri de, artık partili olacak Cumhurbaşkanının yargı üzerindeki çok sayıda atamalarıyla yargı organlarını siyasallaştırmasıyla ilgiliydi. Ancak Türkiye’de yargının siyasallaşmış olduğu bilinen bir gerçektir. Seçim Kanunu adıyla bilinen 298 sayılı kanunun 98 ve 103 numaralı maddelerinde mühürsüz zarf ve oyların geçersiz sayılması gerekliliği açık bir hüküm taşımaktadır. 16 Nisan günü Yüksek Seçim Kurulunun saat 16:45’te açıkladığı karara göre mühürsüz oy pusulaları geçerli sayılmıştır. Bundan başka, YSK, dağıtmış olduğu görselde, 16 Nisan günü oy kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında, oy pusulaların mühürlü olması gerekliliğini açık bir şekilde belirtmişti.
Geçen hafta ilçemize ziyarette bulunan AKP İl Başkanı Cemalettin Torun referandumdan ‘evet’ oyu çıktığını belirterek, “Bu sonucu hazmedemiyorlar. Bunun tartışılacak hiçbir tarafı yoktur, tescili sağlanmıştır. Ana muhalefet boşa kürek çekiyor.” demiştir. Bu açıklamanın ”Atı alan Üsküdar’ı geçti” açıklamasından bir farkı yoktur. Zaten başka türlü bir açıklama yapması da olası değildir. Mühürsüz bir seçimin, hakla hukukla değil, ancak el çabukluğuyla halledilmiş olduğundan başka bir açıklaması zaten yoktur. Hazım meselesine gelince, böylesi bir seçimi, ancak midesi her şeyi yemeye alışkın olanlar hazmedebilir.
Diğer taraftan Sayın İl Başkanı, referandumda alınan %54’e yerel seçimlerde güvenmemizi tavsiye etmiştir. Biz zaten o %54’ün bileşenlerini, sadece bize ait olmadığını çok iyi biliyoruz. Ancak sizin de şunu çok iyi bilmeniz gerekiyor ki, Karacabey’de gerektiğinde birleşebilen bir %54 var. Karacabey Belediyesini %35’le almış olabilirsiniz, ancak Belediye Başkanı sadece %35’in değil, bütün Karacabeylilerin Belediye Başkanı olmak için çaba sarf etmelidir. Referandum sürecinde Karacabey Belediyesinin bütçesinden bastırılan ”evet” amblemli, hükümet icraatlarını ve devlet yatırımlarını anlatan broşürlerle bu hedefe ulaşması da biraz zor gözükmektedir.
Geçtiğimiz Aralık ayında yerel basınımız Karacabey Devlet Hastanesi’nde taşeron firma üzerinden yapıldığı iddia edilen bir takım yolsuzluk haberleriyle çalkalanmıştı. Hazır Karacabey’i ziyaret etmişken bu davanın ne aşamada olduğu hakkında yetkili bir ağız olarak bilgi verseydiniz de, kamuoyu meraktan kurtulsaydı. Artık bir dahaki sefere inşallah.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.