Muhtaç olduğunuz kudret çok çalışmaktır!

Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrenci ve bin öğretmen ile ülke genelinde 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen için dün 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı başladı. İlköğretim Haftası kapsamında, ilk olarak Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı, daha sonra TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.
İlköğretim Haftası programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in yanı sıra; Belediye Başkan Vekili Murat Avinç, CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, siyasiler, şube müdürleri, okul müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu bahçesindeki program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sunumunu Sınıf Öğretmeni Burcu Çakır’ın yaptığı programın açılış konuşmasını ise Okul Müdürü Erbay Köse gerçekleştirdi. Köse, “Bugün burada 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının başlaması, ayrıca ülke genelinde kutlanan İlköğretim Haftasını okulumuzda da kutlamak amacıyla toplandık. Sizlerle birlikte olmanın, heyecanı ve mutluluğu içerisindeyim. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.
İlköğretim insan hayatının en önemli aşamasıdır. İlköğretim, öğrencileri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, hayata ve üst öğretime hazırlayan; zorunlu eğitim çağını kapsar. Bu kapsamda, biz öğretmenlere de büyük görevler düşmektedir. Önümüze gelen saf, dupduru çocuğu; tıpkı bir hamuru yoğurur gibi yoğurur ve ona şekil veririz. Okuma yazmayı öğretir, birtakım bilgi ve beceriler kazanmasını sağlarız. Toplumuna, vatanına ve milletine yararlı birer vatandaş olarak yetişmesi için gayret sarf ederiz.
Sevgili Öğrenciler; okulunuz, yeni yuvanız açıldı. Yuvanızda siz istemeseniz de saatler, günler, yıllar gelip geçecektir. Önemli olan saatleri, günleri ve yılları faydalı geçirebilmektir. Güçlü ve kalkınmış Türkiye’yi oluşturacak olan sizlerin, okul öncesinden başlayarak tüm eğitim hayatınızda başarılı kişiler olarak yetişmenizi arzu ediyoruz.
Okulumuz; 2012 yılında eğitim öğretime başlamış olup 18 dersliği mevcuttur. Şu an 2 Ana sınıfımız, 1 Özel Eğitim Sınıfımız ve 15 İlkokul Sınıf şubemiz vardır. Okulumuzda, şu an itibarı ile 30 Suriye Uyruklu, 3 de Azeri uyruklu öğrencimiz vardır. Yine Taşıma Merkezi olan okulumuzda 12 köyden(Mahalleden) toplam 80 öğrenci taşınarak gelmektedir. Merkezden gelen diğer öğrencilerle birlikte toplam 380 öğrencimiz vardır. 21 Öğretmen ve 2 idareci ile eğitim öğretime hazırız. Beş yıllık bir geçmişi olan okulumuzda mahalli düzeyde projeler uygulanmakta olup ayrıca birde 2016 yılında başlayıp 2018 yılında sona erecek olan bir Avrupa Birliği projemiz devam etmektedir” dedi.
Velilere de seslenen Köse, “Bize emanet ettiğiniz , canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla yüreğini eğitime adamış öğretmen arkadaşlarıma da görevlerinde başarılar diliyorum.
Çanakkale’de, Kurtuluş savaşında, 15 Temmuz Hain Darbe girişiminde ve nice değişik zamanlarda şehitlerimiz canlarını vererek bizlere güzel bir vatan bıraktılar. Okulumuza da adını veren Erhan KINDIR gibi. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şimdi o şehitlerin bize bıraktığı bu güzel vatanı yüceltmek, uygar ülkeler seviyesine taşımak görevi de bizlere düşmektedir. Bu görev bilinci ve düşüncesiyle, 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılının oklumuza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olması Yüce Allah’tan niyaz eder saygı ve sevgilerimi sunarım” şeklinde konuştu.
Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Dingin, şu ifadelere yer verdi: “Değerli meslektaşlarım, saygıdeğer veliler, sevgili öğrenciler. İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve mükemmelleşme çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır.
Yaklaşık 1000 öğretmen ve 14.000 öğrencimizle, ilçe merkezimizde 8 ilkokul, 8 ortaokul, 9 lise, uzak mahallelerimizde 4 birleştirilmiş sınıflı okul,9 ilk ve ortaokul olmak üzere tüm kurumlarımız, eğitim-öğretime hazır olarak bugün ilk zil sesiyle birlikte 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’na huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır.
Kıymetli öğretmen arkadaşlarım; Eğitim-Öğretim olarak yeni bir müfredat ile yeni bir yapılanma sürecine giriyoruz. Bu süreçte göstereceğiniz sabır, metanet ve özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize şimdiden minnettarım. Mesleğinizin asıl amacı, nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek onlara gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle onları hayata hazırlamak ve kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedefiniz olmalıdır. Bütün bunların yanında millet bilincini yaşatabilmek için de gençlerimize milli kültür ve manevi değerlerimizi aktarmak başlıca görevlerinizdendir.
Değerli veliler; Çocuklarınız için okullarımızla sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmanız çok önemlidir. Öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerinizin başarılarını arttıracaktır.
Sevgili öğrenciler; Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bizim bütün gayretimiz sizlerin yetişmesi, sizlerin iyi birer vatandaş olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri, doktorları sizler olacaksınız. Bu yüzden çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli başka bir deyişle çağı yakalamalısınız. Bizlerde bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız; okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, milletini, bayrağını, tarihini, kültürünü bilen ve seven birer insan olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, bu kurumları başarıyla yöneten okul idarecilerine, yardımcı personele, tüm velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, başarılı, sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı geçirmeniz temennisiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”
Konuşmaların ardından daha sonra 1. Sınıf öğrencileri ile 4/D Sınıfı’ndan Tansım Hasan ve 4/B Sınıfı Öğrencisi Sudenaz Demir, okudukları şiirlerle programa anlam kazandırdı. Şiirlerin ardından sahne alan Sınıf Öğretmeni Sadiye Kocaboz yönetimindeki 4/C Sınıfı öğrencilerinin folklor gösterileri ise büyük alkış aldı.
4. Sınıf öğrencilerinin Anaokulu ve 1. Sınıfa başlayan minik kardeşlerine ‘Hoşgeldiniz Çiçeği’ sunmasıyla devam eden program; Belediye Başkan Vekili Murat Avinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, şube müdürleri ve muhtarlar tarafından ilkokula yeni başlayan öğrencilere çeşitli hediyeler vermesiyle sona erdi.
Öte yandan yeni müfredata göre hazırlanan kitaplar 1., 5. ve 9. sınıflarda okutulacak. 5’inci sınıflar için İngilizce ağırlıklı bir yıl olacak. 5. sınıflarda haftalık 35 ders saatinin 15 saati yabancı dile, 6 saati ise Türkçe’ye ayrılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.