Müftülük ne yapmaya çalışıyor?

Karacabey Müftülüğü’ne bağlı Diyanet Vakfı’na ait eski Yeşilırmak Dershanesi’nin iyileştirme yapılmadan özel bir eğitim kurumuna kiraya verilmesi tepkilere neden oldu.
Konuyla ilgili depremsellik incelemesi sonucunda Karacabey Müftülüğü’ne bağlı Diyanet Vakfı’na ait binanın güçlendirilmesi yönünde rapor verildiği ve ödenek çıkmadığı için ise söz konusu binada yenileme yapılmadığı belirtildi. Beş yıldır faaliyet yapılmayan binanın dershaneye yada okula kiralanması kafalarda soru işareti bıraktı.
Gazetemize iletilen bilgilere göre, gerekli önlemler alınmadan, binanın özel bir dershaneye yada okula kiralanmasının endişe yarattığı vurgulandı. Yenileme yapılmadan oturulamaz raporu bulunduğu iddia edilen bu binada eğitim yapılmasının düşünülmesi dikkatlerin Karacabey Müftülüğü’ne yönelmesine neden oldu.
Risk altındaki binanın nasıl oluyor da kiraya verildiğini sorgulayan bazı veliler, “Yarınlarımızın geleceği dediğimiz çocuklara eğitim verilecek bir kurumdan söz ediyoruz. Çürük raporu bulunuyorsa ve güçlendirme yapılmıyorsa bu binada çocuklarımız resmen tehlike içine atılacak. Üç-beş kuruş için milletin çoluk çocuğu kurban mı seçiliyor? Çürük olduğu söylenen bu binada yıllar sonra yeniden eğitime devam edilmesi ne kadar doğrudur? Dış kaplamayla cilalanan o bina yıkılırsa, bunun hesabını kim verecek? Yetkilileri uyarıyoruz, 1999 depreminde hasarlanan binanın güçlendirilmesi yapılmadan riske girilmesin. Çocuklarımızı çürük binaların içine nasıl göndereceğiz? Müftülük ne yapmaya çalışıyor? Akıl alacak gibi değil. Büyük bir skandalla karşı karşıyayız. Karacabey Müftülüğü’nün bu duruma zaman kaybetmeden engel olması gerekiyor” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.