Müftülük, Jandarma Komutanlığı’na taşınıyor

Karacabey Tavşanlı Mahallesi, Haşim Onur Camii yanındaki Müftülük binası, Ulu Camii karşısındaki Jandarma Komutanlığı’nın yerine taşınıyor.
Bu konuda 6 aydır sürdürülen çalışmalar sonunda, Milli Emlak’a ait 359 metrekare alanın Müftülüğün kullanımına verilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildiği öğrenildi.
Jandarma Komutanlığı’na ait askeri lojmanların geçtiğimiz hafta içinde yıkılmasının ardından inşaat çalışmalarına başlandı.
İlçe Müftülüğü yeni binanın temel atma töreninin Kasım ayı içinde yapılacağını duyurdu.
Müftülüğün, bir yıl içinde Garipçe Mahallesi sınırları içinde, Ulu Camii karşısındaki yeni yerine geçmesi bekleniyor.
35 yıldır Tavşanlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren İlçe Müftülüğü’nün günün koşullarına uygun hizmet veremediğinin altı çizilirken, özellikle otopark yetersizliğine vurgu yapıldı.
Bir yıl sonra bitmesi planlanan yeni Müftülük binasında daha etkin çalışma ortamı sağlanacağı belirtildi.
ELEŞTİRİLERİ DE BERABERİNDE GETİRDİ
Müftülüğün, Ulu Cami karşısındaki eski Jandarma Bölük Komutanlığı’na ait yere taşınacağının duyulması yoğun eleştirileri de beraberinde getirdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Müdürlüğü’nün el sanatları ve kültürel etkinlikler için yıllardır salon sıkıntısı yaşadığını ileri süren vatandaşlar, önceliklerin daha sağlıklı değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Karacabey’deki salon ve derslik sıkıntısı ortada. 30 yıldır gündemden düşmeyen bu ihtiyacın dayanılmaz boyutlara ulaştığını dile getiren vatandaşlar, AK Parti yöneticilerinden konu ile ilgili yeniden değerlendirme yapmasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.