Müftülük, hayırseverleri onurlandırdı

Karacabey Müftülüğü’nün, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlediği konferans yoğun ilgi gördü. “Cami ve Gençlik” temasının işlendiği konferansta, cami ve Kur’an Kursu hizmetleri ile Müftülüğün etkinliklerine destek verenler de onurlandırıldı.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, Yeniköy Hacı Necati Erol Cami İmam-Hatibi Muhammed Cemal Turan’ın ilahi dinletisi ile başladı. Ardından Osmangazi Mihraplı Cami İmam-Hatibi Musa Coşkun’un Kur’an tilaveti ile devam eden programa, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Emniyet Müdürü Hacı Ömer Şen, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Kütüphane Müdürü Sedat Özden, Vergi Dairesi Müdürü Ali Kalkan, PTT Müdürü Tuncar Dursun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, cami dernekleri başkanları ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı sinevizyon gösterisinin izletilmesinin ardından programın açılış konuşmasını Karacabey Din Görevlileri Derneği Başkanı Süleyman Bilici gerçekleştirdi.
Konferansın konuşmacısı Müftü Hikmet Yazıcı ise, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın ana teması olan “Cami ve Gençlik” konusunu işledi. Yerleşim yeri kurulurken ilk olarak mescit inşa edildiğini anlatan Yazıcı, “Cami sadece dört duvar değildir. Kim inşa ederse etsin artık o Allah’ın evidir. Mabetler memleketlerin manevi tapusudur. Birlik ve dayanışmanın pekiştiği mekânlardır. Gençleri anlamak, yardımcı olmak ve beklentilerini öğrenmek istiyoruz. Gençleri camiler sayesinde memlekete yararlı insanlar olarak kazanabiliriz” diye konuştu
Müftü Hikmet Yazıcı’nın konuşmasının ardından, cami ve Kur’an Kursu hizmetleri ile Müftülüğün etkinliklerine destek verenler ödüllendirildi.
Ödül töreninde, camilerin bakım ve temizlik işlerini üstlenen Belediye Başkanlığı’na, Erol Onur Cami’nin yıkılarak tekrar yapılanmasını üstlenen Erol Onur’a ve yeni cami yaptıran Ali Üsküdar’a teşekkür belgesi verildi.
Cami ve Kur’an kurslarına madde ve manevi desteğini esirgemeyen Naci Güncü, Murad Bertan, Eyüp Tunca, Ergün Sözeri, Murat Eski, Fahri Köfteci, Ahmet Kudu, Uğur Karakürek, Talat Duran, Niyazi Çekiş, Resül Bülbül, Kamil Akgül, Ekrem Toru Süleyman Durmuş ve mahalle muhtarlardan, İlyas Oruç, Osman Danış, Erol Yıldırım, Ersin Ayyıldız, Mehmet Çakır, Yakup Akman, Şevket Aşnı, Şaban Kibar, Rıdvan Çetin, Ümit Bakırtaş, Kemal Sevinç, Kemalettin Vural, Çetin Ayva, Bünyamin Denizhan, Ekrem Üzer, Özgür Aydın, Hasan Özyurt, Ersin Kaçar, Veysel Cesur, Mehmet Civelek ve Seyfettin Gürgenli teşekkür belgesi ile onurlandırıldı.
Ödül töreni, Müftülüğün etkinliklerin duyurulmasına katkı sağlayan basın mensuplarının ve cami ve Kur’an kurslarında maddi ve manevi desteği bulunan cami dernekleri başkanlarına teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.
“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri, bugün ve yarın Cumhuriyet Alanı’ndaki kan bağışı kampanyası ile devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.