Müftüler, Karacabey’de buluştu!

Ticaret Borsası’ndaki toplantıya Kaymakam Dursun Balaban, Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve 17 ilçe müftüsü katıldı.

İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, umre dönüşü kendisini ziyaret etmek amacıyla Mart ayı toplantısının Karacabey’de düzenlendiği bildirirken, Kaymakamı Dursun Balaban ve Ticaret Borsası Başkanı Murat Bertan da ev sahibi olarak konuklara “hoş geldiniz” dileklerini iletti.

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay başkanlığındaki etkinlikte kurum hizmetlerinin yer aldığı bazı konular görüşmeye açıldı. Kurum içi genel din hizmetleri ve idari hizmetlerinin yanında toplantıda önümüzdeki Nisan ayında düzenlenecek “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Kutlu Doğum Haftası” programı değerlendirildi.

Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2012 yılı umre organizasyonu çalışmaları gündeme getirildikten, daha sonra mesleki ve dini konularda uygulama birliğinin sağlanması esas alınarak, bu konularda karşılaşılan sorunlar masaya yatırıldı. Yaklaşık üç saat süren etkinlikte çeşitli konular ile yürütülecek programlar bazında il ve ilçeler arasında uygulama birliğinin sağlandığı gözlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.