Müftü’den MELTEM’e ziyaret!

Beraberinde İmam Hatip Rıza Yılmaz’la birlikte Gazeteci İbrahim Bursalı’nın konuğu olan İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, basının desteğine her zaman ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Müftülüğün çalışmalarına her zaman saygı duyduklarını kaydeden Gazeteci İbrahim Bursalı ise, halk için kutsal olan konularda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ulu Cami restore edilecek!

İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, 2 ay önce yanan tarihi Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarının başlaması için hazırlanan röleve raporunun onaylandığını bildirdi.

Yazıcı, tarihi caminin restorasyon projesinin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na sunulduğunu söyledi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın bilirkişi raporunun henüz yayınlanmadığını belirten Yazıcı, “Yangının teknik bir arızdan mı yoksa ağır personel kusurundan mı kaynaklandığı belirlenecek. Eğer ağır personel kusuru saptanırsa yeniden ihaleye çıkılacak. Teknik arızaysa yeni bir hak ediş belirlenecek” dedi.

Mimari özellikleri ve tarihi dokusuna uygun onarım için hazırlanan raporun ardından restorasyon projesinin kabul edilmesiyle yol haritasının kesinleşeceğini ifade eden Yazıcı, “Yangın sonrasında Ulu Cami'nin yeniden ayağa kaldırılması çalışmalarında inisiyatif tamamıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü'ndedir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.