Müftü Şen’e hüzünlü veda

Karacabey Müftüsü Osman Şen’in Bursa’ya atanması nedeniyle onuruna düzenlenen yemekte duygulu anlar yaşandı. Din görevlilerinin kendisinden övgü dolu sözlerle bahsetmesi üzerine Müftü Şen göz yaşlarına engel olamadı.
Karacabey’de 6 yıldır başarıyla görev yapan ve Bursa Yıldırım İlçe Müftülüğüne atanan Müftü Osman Şen için din görevlileri tarafından veda yemeği düzenlendi.
Yemeğe AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik ve din görevlileri katıldı.
Sizi hiç unutmayacağız!
Din görevlisi Mahmut Satır tarafından okunan Kuran-ı Kerim’in ardından yemeğe geçildi. Daha sonra din görevlileri adına bir konuşma yapan Saadet Cami İmamı Yusuf Çolak, övgüyle bahsettiği Müftü Osman Şen için şunları söyledi; “6 yıldır sizinle kader birliği yaptık. Bizler sizi, sizde bizleri çok iyi tanıdınız. Sizinle görev yapmanın zevkini yaşadık. Hep böyle olmasını isterdik ancak olmadı. O istemediğimiz veda zamanı geldi. Vedalar her zaman hüzün doludur. Bizler hüzün ve sevinci birlikte yaşıyoruz. Hüznümüz bizleri bırakıp gitmeniz. Tek sevincimiz ise Bursa’ya gidiyor olmanız.
Sizinle çok güzel günler geçirdik. Karacabey için büyük hizmetlerde bulundunuz. İlçeye çok güzel şeyler kazandırdınız. Sizin döneminiz milat olacaktır. Müftü Osman Şen öncesi ve sonrası denilecektir. Bizlere her zaman sahip çıktınız. Her zaman arkamızda durdunuz. Bizleri hiçbir zaman küçük düşürmediniz, hiç ezdirmediniz.
Uygulamalarınızla bizlere Hac ve Umre olanağı sağladınız. Bizlere ağabeylik yaptınız. Bunun için tüm din görevlileri adına size teşekkür ediyor ve yeni görev yerinizde başarılar diliyoruz.”
Herkese hakkım helal olsun!
Konuşma sırasında duygulanan ve gözleri dolduğu gözlenen Müftü Osman Şen, yaptıkları görevin zorluklarına değindi. Müftü Şen, “Görevimiz zor ve sorumluluklarımız çok ağır. Sizlerden tek isteğim hizmetlerinizi para pul yerine, Allah rızası için yapmanızdır. Eğer bu şekilde çalışırsanız sırtınız hiçbir zaman yere gelmez. Bizim görevimiz hem bu dünyayı hem de ahireti ilgilendiriyor. O yüzden hiçbir ayrım yapmadan çalışmalıyız.
İmamlık, vaizlik ve müftülük hayatımda çok şey yaşadım. Çok haksızlıklara uğradım ancak, yine de bana bunu yapanlara hakkımı helal ettim. Sizlerde her zaman kim ne yaparsa yapsın hakkınızı helal edin. Bu duygu ve düşüncelerle bana yaşattığınız bu güzel gece için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Emekli din görevlisi Ahmet Belli’nin kendi yazdığı ‘Veda’ isimli şiirini okumasının ardından din görevlileri tarafından yaptırılan plaket, Kaymakam Dursun Balaban tarafından Osman Şen’e takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.