Misyon, vizyon, proje ve değişim

Yıl 2003. Ticaret ve Sanayi odası çatrık mevkiinde yer almış bina yapacağız. Belediye mücavir alan dışı diye inşaat ruhsatı vermemiş, il imar da “Mücavir alan. Biz karışmayız” diye geri yollamıştı. Biz de hasbel kader KTSO’da meclis başkanıyız. Ne alaka diyebilirsiniz, bu nedenle engelleri aşmak için aktif siyasete girdik .
2004 yılı Ocak ayında o günkü DYP sonra Demokrat Parti ilçe başkanı Kırat’ın süvarisi M.Çırpan, il genel meclisi üyemizle birlikte işyerime gelerek mahalli seçimlerde meclis üyeliği için şahsıma görev tevdi etti. Bu yerel seçimde Başkan adayı Ergün Koç olmuştu. Seçimleri kazandık ve Nisan ayı içinde mazbataları alıp göreve başladık. Meclis sayımız iktidar partisinden az olmasına rağmen parti rozetlerini çıkarıp hep birlikte kolları sıvadık. İlk icraat, ruhsatsız yada eksik ruhsatlı yerleri denetlemek oldu. Arkadan millet adına görev yapan belediye, içme suyu ve kira alacaklarının tahsiline geçtik. 8 trilyon su ve 4 trilyon kira alacağı vardı. Barış yaparak 12 taksitte tahsil edildi.
Başkan Koç kasada, bankada para değil şehirleşme istiyordu. Ergün Başkan hizmet için araç gerekir diyerek kepçe, loder, grayder, kamyon ve kazıcı yükleyiciler alarak kademe parkını yeniledi. Sonra çöp kamyonları ve konteynırlar yenilendi. 7. katta yangın çıksa söndüremezdik, elimizdeki itfaiye 5. kata kadar merdivenliydi. 7. kata erişebilecek son sistem itfaiye ve orman yangın söndürücülü afet yardım aracı aldırdı ve bu araçlara teşvik alarak 1 kuruş KDV ödenmedi. 2004-2009 yılları geri kalmış Karacabey’i şahlandırma dönemiydi. Esentepe Mahallesinde 5 km su şebekesi ve Yeni Mahallede 6.5 km kanalizasyon hattı döşendi. Su arıtma tesisimiz saniyede 70 litreden, 150 litreye çıkarıldı. Yani Karacabey içinde bugün 53 bin nüfus yaşıyorsa 75 bin nüfusa yetecek bir arıtma tesisi yapıldı. Mezbaha modernize edilerek havada kesim kompresörle yüzme ve raylı sistemle soğuk hava odasına aktarılıp halkın sağlıklı et yemesi sağlandı. Soğuk havalı Et taşıma aracı alındı. Asfalt şantiyesi ıslah edildi.
Hazineden tahsisi yapılmış olan 200 dekar yere sıfırdan Atatürk Parkı, Emirsultan Mahallesi’ne de Zeki Müren Parkı yapıldı. Eski Şehir Parkı da 28 günde taş döşenip ışıklandırıldı. Gazi Mahallesi’ne Kaymakamlık Parkı ve 21 mahalleye çocuk parkı yapıldı. 2500 kişiye iş sahası açacak Tersane projemiz meclisten geçmesine rağmen iptal edildi. Buna rağmen sanayi alanları açılarak birçok fabrika getirildi. 2 katlı olarak meclisten geçen fakat siyaseten iptal edilen Kapalı Pazar Yeri tek katlı olarak yapılarak Karacabeyli vatandaş çamurda pazara gitmekten kurtarıldı. Yüzme Havuzu ve Taha Düğün Salonu’nun temeli atıldı. Yer altı otopark ve Kent Meydanı projesi yapıldı. Hayvan barınakları yapıldı.
Şehirleşmenin göstergesi olarak 150 bin metrekare parke taş bordür ve yağmur suyu oluğu döşenip Karacabey köy havasından çıkarıldı. Mezarlık içi yollar yenilenerek cenaze nakil aracı alındı. Okullarımıza onarım ve badana desteğinden sonra Belediyemizce Türkiye’de ilk olarak 1. sınıflara süt dağıtıldı. Okullarımızın hepsine birer temizlik görevlisi tahsis edildi. Cami onarımlarına yardım edildi ve halıları temizletildi. 5 inşaatla geçen 10 yıldan (1994-2004) sonra 2004-2009 Demokrat Partili Belediyemizin ilk 5 yılı ve sonra 5 yılda 1 otopark. İşte size KIRAT’ın kerameti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.