Minikler için okullar başlıyor!

Karacabey ve ülke genelinde ilköğretim 1. sınıflar ve anaokulu öğrencileri yarın ders başı yapacak.
            Karacabey Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, okul öncesine ve ilköğretime yeni kayıt yaptıran öğrencilerin 14 Eylül Salı günü okula başlayacaklarını belirterek, “Okula yeni başlayan çocuklarımızın uyumlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi ve okula iyi bir başlangıç yapması için okullar açılmadan bir hafta önce uyum programına alınacak” dedi.
Çocukların okula uyum sağlayabilmeleri için 14-17 Eylül tarihleri arasında okullara uygulama programlarını gönderdiklerini belirten Turhan, “Her eğitim-öğretim yılının başlangıcında, okula ilk kez başlayan çocuklarda ‘okulda ilk gün’ sendromu yaşanır. Bu konuda çok ciddi sıkıntılar çekilmektedir.
            Bu tür olumsuzlukları önlemek için okula yeni kayıt olan çocuklarımızı velileriyle birlikte okula uyum programına alıyoruz. Öğrencileri okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz karşılayacak. Oyunlarla, dramalarla ve okulda oluşturulacak hoş ortamlarla çocuklarımızın okula uyumu sağlanacak” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Turhan, bu uygulamada velilere önemli görevler düştüğünü belirterek, anne-babaların çocuklarının yanlarında olmalarını istediklerini sözlerine ekledi.
Bu arada, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı 20 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 28 Ocak 2011 Cuma günü ilk yarı sona erecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.