Minik dostlar güvende!

Yenilenerek modern bir görünüme kavuşturulan Karacabey Belediyesi Hayvan Barınağı törenle açıldı. Sokaklarda yaşayan minik dostlarımız artık, Hamidiye Mahallesi Panayır Mevkii Mezbaa Tesisleri yanında restore edilerek, faaliyete başlayan barınakta ağırlanacak. Sahipsiz hayvanların kısırlaştırma ve tedavi ihtiyaçlarının karşılanacağı merkezde ayrıca tedavi süreci uzun olan ve saldırgan durumdaki dostlarımız barınak bölümünde misafir edilecek.
Barınağın açılışına; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Garnizon Komutan Vekili ve Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hayati Sarı, siyasiler, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.
Açılış öncesi konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, barınağın hem kapasitesinin artırıldığını, hem de şartlarının modern hale getirildiğini ifade etti. Tesisin daha önceden yenilenerek faaliyetine başladığını ancak açılışın bugüne kısmet olduğunu belirten Özkan, “Doğal bir görüntü vermek istedik, çünkü burası hayvanların yaşadığı bir bölüm, duvarları özel ağaçlarla kapladık. Sürekli, su ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, personel hatasına mahal vermeyecek paslanmaz ve otomatik suluklar yerleştirdik, suları bitmeden tazelenecek. Mama, yemleme sistemi de paslanmaz malzemeden. Barınağımızın ön kısmına yiyecek toplama ünitesi yapıyoruz, isteyen vatandaşlarımız ve hayvanseverler, istedikleri saatte getirip yiyecekleri o kısma bırakabilecekler.” dedi.
Barınaktaki hayvanları birer dost ve misafir olarak gördüklerini, her mevsim rahat edebilmeleri için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Özkan, “Çok güzel ve pratik bir sulama sistemi kurduk. Yaz dönemlerinde sulama sistemini açtığımızda tüm hayvanlarımız yağmurlama ile serinliyor. Biz her bir hayvanı misafir olarak görüyoruz, burası bir hapishane olmayacak. Buradaki iyi durumda olan dostlarımızı isteyen vatandaşlarımız sahiplenebilir.” diye konuştu.
Yakaladıkları başıboş hayvanların kısırlaştırma işlemlerini, kuduz aşılarını, gerekli tedavilerini ve kayıtlarını yaptıktan sonra bir süre barınakta misafir edip tekrar bulundukları veya alındıkları yere teslim ettiklerini söyleyen Başkan Özkan, ilçenin çeşitli yerlerine yaban hayvanları için de dahil olmak üzere yemleme üniteleri yaptıklarını kaydetti.
Özkan’ın konuşmasının ardından protokol eşliğinde Hayvan Barınağı’nın açılış kurdelası kesildi. Açılışın ardından minik dostları ziyaret eden protokol ve davetlilere Karacabey Belediyesi Veteriner Hekimi Aybars Tunalı da hayvan barınağı hakkında bilgi verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.