Minik çevreciden sevinç gözyaşları

Başbakanlık’tan gelen cevap mektubu duygulandırdı
Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmak istenen “Tehlikeli Atık Tesisi” istemediklerini anlatan bir mektup kaleme alan minik çevrecinin yazısına  Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan yanıt geldi.
            Balibey İ.Ö.O. 5. sınıf öğrencisi Beyza Karadeniz’in, 15 gün önce Başbakanlığa gönderdiği ve içinde; Mustafakemalpaşalı çocukların çevre kirliliği nedeniyle endişe içinde olduklarını dile getirdiği mektubuna yanıt verilmesine çok sevindiğini belirtti.
             T.C. Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’ndan gelen zarfı görünce sevinçten ağladığını ileri süren Beyza Karadeniz, mektupta; “Başbakanlık iletişim merkezine yapmış olduğunuz müracaatınız incelenmiş ve gereğinin yapılması için aşağıdaki ilgili kurumlara iletilmiştir. Müracaatınızın durumunu, BİMER tarih ve sayısını www.basbakanlik.gov.tr adresindeki BİMER logosunu tıklamak suretiyle ulaşabileceğiniz sorgu ekranına girerek veya alo 150 hattını arayarak öğrenebilirsiniz. Bilgilerinizi rica ederiz. “ denilmekte olduğunu söyledi.
            İlgili konunun Bursa Valiliği’ne de iletilmiş durumda olduğunu kaydeden minik çevreci; “Başbakan’ımızdan mektubuma cevap geleceğine yürekten inanmıştım.  Çünkü Başbakanımız’ın bu tür olaylara karşı hassas olduğunu biliyordum. Yazmış olduğum mektubuma verdiği cevapta  sorunun bizzat takipçisi olduğunu belirttiği için şahsım ve ilçem insanı adına teşekkür ediyorum. Diğer devlet büyüklerimizden de konuya duyarsız kalmamalarını temenni ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.