Minareye kılıf aranmasın!

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ulu Cami ile ilgili eleştirilerine jet hızıyla yanıt verdi.
AKP'li yöneticilerin, “Ulu Cami'yi üç yılda projelendiremediniz, üç ayda nasıl tamamlayacaksınız?” şeklindeki sorusuna geniş çaplı açıklama yapan Başkan Koç, minareye kılıf arandığını dile getirdi.
AK Parti'nin demagoji yaptığını belirten Koç, “Her şeyden önce herkes işini layıkıyla yapmalıdır. Ulu Cami'yi 3 yıldır restore edemeyenler, suçu başkasına atmasın, minareye kılıf aramasın” dedi.
Bunları biliyor musunuz?
Ulu Cami'nin proje işlemlerini 3 ayda tamamladıklarını, restorasyonunun Bursa'da bir mimara yaptırdıklarını ve Belediye tarafından onaylandıktan sonra da Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü'ne gönderdiklerini belirten Koç, proje bedelinin de bir firma tarafından 15 bin lira bedelle karşılandığını kaydetti.
AKP'li yöneticilerin bunu bilmedikleri gibi birçok konudan da haberleri olmadığını ifade eden Koç, “Hacı Ali Cami'ne 32 bin liralık alüminyum panel kubbe alındığını biliyorlar mı? İlçe ve köylerimizdeki camilerin yılda 2 kez hijyenik olarak Belediyemiz tarafından temizlendiğini biliyorlar mı? Eleştirdikleri eski Tahıl dükkanlarındaki Emin Ün caminin aslında yasal olarak mescit olduğunu biliyorlar mı? İlçemizdeki tüm camilerin parke taş, asfaltlama, boya ve badana ile diğer eksikliklerinin yine Belediyemiz tarafından giderildiğini biliyorlar mı? Bu konuda demagoji yapılmasın. Gerçekçi olunsun” diye konuştu.
Karacabey'de gerçekleştirdikleri hizmetleri de sıralayan Başkan Ergün Koç, “İlçemize kısa sürede doğalgazın geldiğinden, 350 bin metrekareden fazla parke taş döşendiğinden, Canbolu-İmaret camileri arasındaki 3 kilometrelik yolda elektriklerin yer altına alındığından, ilçemizdeki tüm okulların temizlendiğinden, 2004-2013 yılları arasında 1. sınıf öğrencilerine süt verildiğinden, AB standartları üzerinde fert başına yeşil alan yapıldığından, Belediyemizdeki 24 personelin başka kurumlarda hizmet verdiğinden, yatırım ve yatırımcıyı yöremize çekmek adına 3 milyon metrekare alanın sanayiye açıldığından, çöplerin Bursa'ya taşındığından, Gölecik'ten halkımızın tam hijyenik şartlarda su içmesinin sağlandığından, Yeniköy ve Malkara'nın köy görünümünden kurtulduğundan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için Gıda Bankası kurulduğundan acaba bu arkadaşların haberleri var mı?
    Bizim için tek ırk, insandır. Bizler kapımızdan girenin diline, dinene, ırkına, bölgesine ya da siyasi görüşüne bakmayız. Onlar ne yaparsa yapsın, Ergün Koç'u anlayamazlar. Ergün Koç'un dolaştığı koridorlara, oturduğu masalara onların hayalleri yetmez. O nedenle herkes işini layıkıyla yapmalı, hatalarına kılıf aramamalıdır” şeklinde sözlerini bitirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.