Milli Eğitim’den Anadolu Lisesi’ne kitap desteği

Karacabey Anadolu Lisesi’nin öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlattığı çalışmaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden destek geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Lisesi Kütüphanesi’nin yenilenmesi çalışmalarına 216 kitap hediye ederek destek verdi.

            Konuyla ilgili dün Anadolu Lisesi Kütüphanesi’nde basınla kahvaltıda bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile Okul Müdürü İbrahim Çalı, daha çok kitap desteğine ihtiyaç duyulduğunu ve ilçedeki herkesten duyarlılık beklediklerini duyurdu.

            589 öğrenci nüfusu, idarecilerle birlikte 33 öğretmen ve 5 personel ile eğitim-öğretime devam ettiklerini kaydeden Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı, öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırma amacıyla bir çalışma başlattıklarını söyledi.

            Bu doğrultuda her bir öğrencinin yılda en az 10 kitap okumasını hedeflediklerini belirten Çalı, “Geçen yıldan itibaren başlattığımız çalışmaya öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiklerini gözlemledik. Her hafta 1 kitap okuyan öğrencilerimiz bile var. Az okunmuş, roman ve makale gibi kaynak kitaplara ihtiyaç duyuyoruz. Şu an Kütüphanemizde 3 bin 270 kitap var. Bu konuda çalışmamıza destek verecek tüm kişi, kurum ve kuruluşları duyarlı olmaya davet ediyoruz.

            Her zaman daha iyi olmayı hedefliyoruz. Anadolu Lisesi’nde çok güzel ve örnek bir uyum var. Çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Onlarla çalışmaktan gurur duyuyorum” dedi.

            Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, böylesine anlamlı bir çalışmaya imza atan Anadolu Lisesini kutladı.

            Dingin, “Çocuklarımızın ufkunun açılmasına katkıda bulunmak istedik. Kitap okumak hayattaki en iyi alışkanlıklardan biridir. İlçemizdeki tüm okullarımızın da böyle bir çalışmaya ağırlık vermesini bekliyoruz. Kitap okuyan insan her zaman diğerlerinden farklıdır. Bu bilinci yaymak başlıca hedeflerimizdendir” açıklamasında bulundu.  

                        

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.