Koç, AKP üyeliğinden istifa etti

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

            AKP’den ihraç edilmesiyle Bursa gündemine oturan Başkan Koç, dün yaptığı açıklama sonrasında parti üyeliğinden de ayrıldığını ve istifa dilekçesini İlçe Başkanlığına sunduğunu dile getirdi.

            Bundan böyle bağımsız ve sade bir vatandaş olarak Karacabey halkına hizmet edeceğini belirten Koç, AKP içindeki bazı kişilerin çirkin engelleme ve iftiralarına uğradığını söyledi.

            Koç, Belediye Başkanlığı bittikten sonra yeniden siyasetle uğraşıp uğraşmayacağı yönündeki soruya ise, “Hiç belli olmaz. Siyasette 24 saatte çok şey değişir. Şimdiden bir şey söylemek olmaz” diye konuştu.

Karacabey halkına teşekkürler

Karacabey halkının kendisini 2 dönem Belediye Başkanlığına layık görmesinden kıvanç duyduğunu ifade eden Koç, parti üyeliğinden istifa ettiği dilekçeyi de kamuoyuyla paylaştı.

            Koç, dilekçesinde şu ifadeler eyer verdi; “Doğup büyüdüğüm ve her zaman anılarıyla yaşadığım güzel Karacabey’e kırk yıl sonra dönerek beni Belediye Başkanlığı’na layık gören yüce halkıma sonsuz minnet ve şükranlarımı sunarım.

Karacabey halkı beni, siyasi parti düşüncesi ve kimliği ile değil, aldığım talim, terbiye ve tahsile bağlı olarak İlçeme yararlı olacağım düşüncesiyle olsa gerek, Karacabey Belediye Başkanlığı’na layık gördüler. Bu benim ömrü hayatımda en büyük kıvanç duyacağım ve mutlu olacağım bir şereftir.

Karacabey’e koltuk ve makam sevdalısı olarak değil, halkıma devlette çalıştığım 30 yıllık tecrübe ve deneyimlerimi nasıl daha fazla verebilirim ve nasıl yararlı olabilirim düşüncesiyle yola çıkarak 2004 ve 2009 yıllarında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerine aday oldum. Şükürler olsun yüce halkım bu sevdamı ve düşüncemi bilmiş ve anlamış olmalı ki iki dönemdir Karacabey Belediye Başkanlığı koltuğunu şahsıma layık görmüşlerdir. Üyesi bulunduğum partinin İlçe Teşkilatındaki bazı kişiler, her türlü engellemelere rağmen ikinci dönem 2009 yılı seçimlerinde halkım tarafından yeniden Belediye Başkanlığına layık görüldüm. Bu şeref bana ömrü hayatımca yeter.

AKP içinde bazı kişiler entrikalar çevirdi

Ancak gelin görün ki, 2009 yılı başında partinin İlçe Yönetiminde bulunan ve beni içlerine sindiremeyip topluca istifa eden kişiler, yeniden yönetimine gelerek hakkımda çeşitli senaryolar, desiseler, insanlık onuruna ve Müslümanlığa yakışmayan yalan ve iftiralar üreterek beni çok sevdiğim Karacabey’den ayırmak, koparmak ve onların gözünde küçük düşürmek için yola koyuldular.

Onların bu insanlık dışı oyunlarına ve entrikalarına daha fazla muhatap olmamak ve lüzumsuz zaman israfına sebebiyet vermemek amacıyla üyesi bulunduğum Adalet ve Kalkınma Partisinden istifa etmeyi gerekli ve lüzumlu gördüm.

Bu nedenle bundan böyle parti kimliği altında değil, sıradan ve sade bir vatandaş olarak çok sevdiğim Karacabey’de yaşamayı tercih ederek Belediye Başkanlığı hizmetini sürdüreceğim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.