Milletvekili İrgil, ‘Karacabey’in sorunlarını Meclis’e taşıyacağım’

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Cumartesi günü Karacabey’i ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. İrgil, ilk önce Murat Tanrıverdi başkanlığındaki CHP İlçe Örgütü ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, Milletvekili Ceyhun İrgil’den ilçenin büyük sorunlarından biri olan Çocuk Doktoru eksiğinin meclis gündemine taşımasını istedi. Hastanedeki bir çocuk doktorunun ilçeye yetersiz kaldığını belirten Tanrıverdi, “Karacabey’in nüfusuna bir çocuk doktoru yetmiyor. Maddi gücü olan aileler çocuklarını ilçe dışı hastanelere götürmek zorunda kalıyor. Durumu iyi olmayan aileler ise mağdur oluyor. Çocuk doktoru yetersizliği ilçede çok büyük bir sorun haline geldi. Hem mevcut doktorun yükünü hafifletmek hem de daha ilgili bir hizmet için Karacabey’in çocuk doktoruna acilen ihtiyacı var” dedi.
CHP’li Vekil İrgil de, konunun önemli olduğunu ve bu sorunun takipçisi olacağının sözünü verdi. Karacabey’deki çocuk doktoru sorununu Meclis’e taşıyacağının sözünü veren İrgil, Meclis’te dile getirmek üzere Bursa’nın sorunlarını ele alan bir konuşma yapacağını ve bu doğrultuda CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi’den Karacabey’in eğitimden sağlığa, tarımdan engellilere kadar tüm sorunlarının bulunduğu bir rapor hazırlamasını istedi.
İrgil daha sonra 14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle Ziraat Odası’nı ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında da Tüm Engelliler Sanat Kültür Dayanışma ve Spor Derneği’ni ziyaret etti.
‘Terörün tek çözümü Meclis’
Terörle mücadelenin çözümünün Saray değil, ancak Meclis olduğunu dile getiren CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, sert açıklamalarda bulundu. İrgil, “Türkiye’de iç savaş yaşanırken, terörde AK Parti ile PKK paslaşma içinde. Terör saldırılarında doğuda ölen her sivil PKK’yı büyütmekte. Batı’da patlayan her bomba da AKP’nin işine yarıyor. Böyle terörle mücadele olmaz. Sadece sözle de terörle mücadele olmaz. Ekranlarda söz söyleyerek, milleti yatıştırmaya çalışarak, PKK’yı lanetleyerek, “Kökünü kazıyacağız’, “şöyle edeceğiz’, “böyle edeceğiz’, bunları söyleyerek bu iş olmaz. Eğer siz gerçekten PKK ile mücadele ediyorsanız, edecekseniz, gerçekten kökünü kazıyacaksanız. Bu işin tek çözümü Saray değil, Meclis’tir. Barışçıl bir müzakere şarttır.” dedi.
‘AKP iktidarının 14 yıldır süren yanlış tarım politikaları çiftçiyi bitirdi’
Milletvekili Ceyhun İrgil, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’i ziyaret ederek, tüm üreticilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı. CHP’li vekil, Atatürk’ün ‘Milli ekonominin temeli tarımdır’ sözünü anımsatarak, Türkiye’nin tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken saman ithal eden bir konuma getirildiğini söyledi. İrgil, “AKP iktidarının 14 yıldır süren yanlış tarım politikaları, pahalı mazot, pahalı gübre, pahalı elektrik gibi pahalı maliyetlerle boğuşarak üretim yapmasına, zarar etmesine ve sonuç olarak borç batağında kalarak tarımı terk etmesine varan bir noktaya getirmiştir. Tarım Kanunu 21’inci maddesi, destekleme için bütçeden ayrılacak kaynağın gayrisafi milli hasılanın yüzde birinden az olamaz, derken bakıyorsunuz, AKP Hükümeti ne veriyor? Binde 7! Bütün olumsuzluklar neticesinde çiftçimiz için artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Çiftçimizin yüzünü güldürecek, ürettiği ürünün pazarda karşılığını alacak, tarımın milli ekonominin temeli olduğu politikalar ile kırsal kalkınma sağlandığında Dünya Çiftçiler Günü, Türk çiftçisinin bayramı olacaktır.” dedi.
Bu anlamlı günde kendilerini ziyaret eden Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ile CHP heyetine teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, çiftçiye daha fazla destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi.
‘Her zaman engellilerin yanındayız’
Son olarak 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında da Tüm Engelliler Sanat Kültür Dayanışma ve Spor Derneği’nin konuğu olan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Dernek Başkanı Kadir Altıneler nezdinde her zaman engellilerin yanında oldukları mesajını verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.