Millette yolunacak tüy bırakmadınız!

Su zammına bir tepki de SP’den:
Karacabey’de “Belediye Aralık Ayı Meclis Toplantısı”nda suya yapılan ikinci zamma bir tepki de  Saadet Partisi’nden geldi.
            Teşkilatlanma Başkanı Zeynel Abidin Koçak, geniş yankı bulan konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, yalnızca su zammıyla kaynak yaratma çabasının yanlış olduğunu savundu. Koçak, “Belediye Meclis Toplantısı’nda halkımızın ilgisini en fazla suya yapılan zam ilgilendiriyor. Nisan 2009’da şebeke suyuna yüzde 15 zam yapıldı.
Ocak ayından sonra yüzde 10 daha zam yapılınca bir yılda suya gelen zam yüzde 25’tir. Enflasyon ve halkımızın gelir kalemleri düşürülürken hayati önem taşıyan su gibi tüketim maddelerine böyle yüksek oranda zam yapılması etik değildir. Vatandaşın gelirine yüzde 4 zam yapılırken, gideri yüzde 25 zamlanıyor. Bu da halkın bütçe dengesini bozuyor.
            Belediye sayaç değiştirildiğinde suda gelir elde edileceğini savunmaktadır. Yıllık hesaplandığında vatandaş bütçesi şöyle çıkıyor:
            Ortalama ev tüketimi 2 aylık 50 TL x 6: 300 TL/YIL
            Sayaç değişim EKG (indirimli fiyatı) : 220 TL
            Toplam: 520 TL’dir.
            Bu ücret asgari bir aylık maaşa denktir. Kalan on bir aylık maaş ile, yakacak ev kirası elektrik, mutfak masrafları, okul, giyecek vs. karşılanacaktır. Yıllık bir aylık maaşını su giderine ödemek zorunda bırakılan vatandaşın halini düşünmek zorundayız.
            Endirekt olarak, esnaf ve diğer hizmet sektörü de suya zam geldi diyerek ürünlerine zam yapmak zorunda kalacaklardır. Dolayısı ile vatandaş yine pahalılıkla karşı karşıya gelecek alım gücü azalacaktır.
            Zam gelebilecek sektörler: Oto yıkama, çay, lokanta, hamam, halı yıkama, örneği gibi. Siz sadece suya zam değil birçok kullanım maddesine tetikleme yapacaksınız.
            Sayın belediye yönetimi, siz sadece kendi gelirinizi düşünüyorsunuz. Vatandaşın tüylerini hükümet ve belediye olarak yola yola bırakmadınız. Millette yolunacak tüy kalmadığını görmek için insanların içine çıkmanız gerekiyor. İlçemizde yaşayan esnaf, hayvancılar, çiftçiler, çalışanlar, emekli dul ve yetimlerimiz ile oturup konuşmanız gerekiyor. ‘Biz yaptık oldu bitti’ mantığını bırakmalısınız.
            Gelirleri arttırmanın en kolay yolu zam yapmaktır. Ülkemizde vatandaş krizle yaşarken, kamu kuruluşlarına da iktisat gerekmiyor mu? Su maliyetlerini düşürmek için çalışma yapılması da kazanç değil midir? Yeraltı su şebeke kaçaklarının giderilmesi elektrik masraflarını ve su israfını önleyecektir. İyileştirme yapılmadığı takdirde her gün suya zam yapsanız yine de kafi gelmeyecektir.
            Atık su ücreti, üreticilerin girdi maliyetini yükseltecek, rekabet ve satışta vatandaşa yansıması olacağından, hesaplamanın iyi yapılması gerekmektedir. Üreticileri böyle zor zamanda sıkmanın istihdamı etkileyeceği unutulmamalıdır.
            Ak Parti olarak sizi seçen vatandaşlarımız, iktidar nimetlerini ilçemize getirmeniz için oy verdiler. Bu yetkiyi hizmete çevirmenizi halkımız bekliyor. Hezimet yaşamak istemiyor. Yeni gelir kaynakları bulunmalı, yalnızca vatandaşın cebine göz dikilmemelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.