‘Milletin sorunları Saadet Partisi’yle çözülecek

Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, yaklaşan 1 Kasım seçimleri ve partisinin çalışmaları hakkında basın açıklaması yaptı.
Koçak, yaptığı açıklamada “1 Kasım’da çok önemli bir seçim yaşayacağız. 7 Haziran’da sandıktan çıkan sonuç neticesinde koalisyon gerçekleşmeyince (gerçekleştirilmek istenmeyince) halkımızın önüne bir kez daha sandık konulacak. Oysa ki, milletimiz 7 Haziran’da açık ve net bir şekilde hiçbir partiye tek başına hükümet kurma görevi vermemiş ve koalisyon kurarak aranızda anlaşın ve bu milleti en güzel bir şekilde idare edip, sorunlarımıza çözüm bulun demiştir. Ancak tüm milletimizin gözü önünde cereyan eden koalisyon görüşmelerine baktığımızda partiler tamamen kendi çıkar ve menfaatlerini gözetmişlerdir ve neticede bir hükümet ortaya çıkmamış tekrar millete başvurmak zorunda kalınmıştır. Bizler Saadet Partisi olarak 7 Haziran’da ki seçim neticesinde Meclise girmiş olsaydık ülkenin menfaatleri uğruna muhakkak bir koalisyon kurardık. Bunun geçmişte örnekleri vardır. Bizler partimizin menfaatlerinden önce ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini düşünüyoruz. Böyle olduğu içindir ki geçmişte koalisyon kurduğumuz partilerle birlikte bu ülke insanına çok güzel hizmetler yaptık. Çünkü bizler Milli görüşçüler olarak siyaseti makam, mevki, menfaat için değil, Yüce idealler uğruna yapıyoruz” dedi.
Yaklaşan 1 Kasım seçimleri dolayısıyla çalışmaların hızlandığını ve halkla buluşmalarına devam ettiklerini belirten İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, “Ziyaret ettiğimiz esnaf, çiftçi, memur, işçi ve tüm vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Onlar da Saadet Partisi’nin mutlaka Meclis’te olmasını istiyorlar ve desteklerini ifade ediyorlar. Bizler de halkımıza şunları söylüyoruz. Her seçim öncesinde bizlere oyumuzu size vermek istiyoruz ama oyumuz boşa gitmesin diye başka partilere veriyoruz diyorsunuz. Bakın 7 Haziran’da diğer partilere oylarınızı verdiniz. Şimdi ne oldu? %98 oy verdiğiniz ve meclise gönderdiğiniz partiler bir hükümet kurmayı beceremediler. Asıl şimdi oylarınız boşa gitti. Eğer Saadet Partisi’ni Meclise gönderseydiniz ülke menfaatleri için muhakkak bir hükümet kurulacaktı. Saadet Partisi olarak bu seçimde Allah’ın izniyle baraj problemimizin olmadığını tekrar söylüyoruz. Muhterem Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak herkesin malumu olduğu üzere Anayasa Hukuku Profesörüdür. Ülkemizde ki nadir Anayasa hukukçularındandır. Genel Başkanımızın yaptığı çalışmalar neticesinde Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel başvuru hakkını kullanarak Allah izniyle Meclise gireceğiz. Anayasanın 148. Maddesinin 3. Fıkrası gereği bir parti ülke genelinde %10 seçim barajını geçemese bile, seçim bölgelerinde yeterli oyu aldığı taktirde Milletvekili adayları Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yaparak, diğer partilerin en az oyla seçilen milletvekilini düşürerek başvuruyu yapan aday milletvekili olabiliyor. Misalen bizler Saadet Partisi olarak geçtiğimiz seçimlerde Bursa’da 60.000 oy almamıza karşın milletvekili çıkaramamıştık. Ancak diğer partilerin alt sıralarda olan milletvekili adayları 20.000-30.000 oyla milletvekili seçilmişlerdi. İşte bu yasa adaletsizliğe son veriyor. Bizler de vatandaşlarımıza diyoruz ki, Saadet Partisi’ne bu seçimlerde güçlü bir destek verin. Allah’ın izniyle milletimizin sorunlarını çözecek olan tek parti, Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’dir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.