Millet kimin ne olduğunu biliyor

Karacabey AK Parti Başkanlığı’nın Genişletilmiş İlçe Divan Toplantısı, Borsa Konferans Salonu’nda yapıldı.
Önceki gün yapılan toplantıya; AK Parti Bursa Milletvekilleri Ali Koyuncu ve Ali Kul’un yanı sıra AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve çok sayıda partili katıldı.
Toplantıda İlçe Başkanı Halit Türkkan, Milletvekilleri Ali Koyuncu, Ali Kul ile İl Başkanı Sedat Yalçın, kürsüye çıkarak partililere seslendi. Karacabey’in yerel sorunlarının dile getiril-mesiyle başlayan toplantı, Milletvekillerinin kürsüye çıkmasıyla Yargıtay Başsavcısı’nın açtığı kapatma davasına kadar uzandı.
Açılış konuşmasını yapan AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Halit Türkkan, Hotanlı ve Okçugöl köyleri arasındaki yol ve Gölecik Barajı’nın yapılmasının Karacabey’i rahatlatacağına dikkat çekti. Türkkan, 14 Eylül ve Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulları’nın yapılmasının ilçedeki eğitim kalitesinde büyük bir artış yaratacağına dikkat çekerek, bu okulların fiziki yetersizlikleri ile iyi hizmet veremediğini kaydetti.
Daha sonra partililere seslenen İl Başkanı Sedat Yalçın, Türkiye’nin sorunlarına çözüm üreten tek partinin AKP olduğunu söyledi. Dünyada yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle, ülkede her şeyin tepe taklak olacağının zannedildiğini belirten Yalçın, yapısal reformlarla Türkiye’nin bu krizden Almanya kadar etkilendiğini ifade etti. AK Parti’nin popülizm yapmadan gerçekleştirdiği reformlarla hedef haline geldiğini vurgulayan Yalçın, bu gün yaşanılan sıkıntılarında altından kalkacaklarını belirtti.
Ardından konuşan Bursa AK Parti Milletvekili Ali Kul, halkın tercihini iki sefer AK Partiden yana kullandığını belirterek, siyasettin halk adına halk için yapılması gerektiğini kaydetti. Kul, “Partiler sağlıklıysa ayakta kalır, yoksa önünde sinekler uçuşur” diye konuşarak, son günlerde yaşanan ergenekon davasıyla ilgili göz altına alınan eski siyasetçilere ve partilerinin hallerine gönderme yaptı. Kul, ülkedeki seçmenin neredeyse yarısının iktidara getirdiği bir parti için açılan kapatma davasını da, “Gitmemiz gerekiyorsa, gideriz. Kimseye gücenmeyiz, küsmeyiz” sözleriyle değerlendirdi.
Kul, “Atatürk’ün gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine bıdı bıdı yapılarak ulaşılmaz. İcraat ve reformlarla ulaşılır. Yaptığımız ve yapacağımız her şeyin arkasındayız. AK Parti olarak çalmadık, çırpmadık, sahip olduğumuz iktidarı kimseye peşkeş çekmedik, vicdanımız rahat, partimiz AK” diye konuştu.
Toplantıda en son kürsüye çıkan Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ise, o günkü gazetelerin manşetten verdiği haberleri göstererek, AK Partiye çamur atanların şimdi egenekon operasyonunda göz altına alındığını belirtti. Koyuncu, “Koyuncu, 3 Kasım seçimlerinden sonra ülkesini sevenler ele ele vererek AK Pati’de buluştu. Ülkede bir kalkınma süreci başladı. 22 Temmuz seçimlerinde ise millet güvenini gösterdi. O günden bu yana siyasette çok şey değişti. Burjuva kesiminin vekili meclisten çıktı, yerine halkın vekili geldi. Şimdiye kadar ne yaptıysak hep karaladılar, çamur attılar. İşte bunların gerçek yüzü ergenekon operasyonunda ortaya çıktı. Şu gazeteye bakın, kimin ve neye hizmet ettiğini şimdi herkes gördü” diye konuştu.
Koyuncu, konuşmasının son bölümlerinde ise CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yüklenerek, CHP’nin AK Partiyle kavga ederek milleti kutuplaşmaya ittiğini vurguladı. Koyuncu, “Millet hiçbir zaman laik, demokratik Cumhuriyet sisteminden asla vazgeçmez. Sen korkuyorsun, hem de koltuğunu kaybetmek korkuyorsun” diyerek CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Laiklik üzerinden siyaset yaparak günü kurtarmaya çalıştığını kaydetti.
Koyuncu, Hotanlı-Okçugöl arasındaki yolun Karayolları programına alındığını belirtti. Gölecik Barajı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Koyuncu, bölge için gerekli yatırımların yapılabilmesi için yoğun uğraş içinde olduklarını belirtti.
Konuşmaların ardından AK Partiye yeni katılanlar için rozet töreni düzenlendi. Partiye yeni katılan üyeler: ANAVATAN Partisi İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Beyhan, Karacabey Çeltik Üreticileri Başkanı Arif Hikmet Hoşca ve Mahmuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Çakır, Bahattin Samar, Sadi Akdeniz, Salih İcin, Sinan Tan, İzzet Keskin, Recep Demirel, Mustafa Erbil, Sultaniye’den Recep Sakner, Muhtalip Yalçın, Kulakpınar Köyü’nden; Saim Akbaba, Mecit Kızılkurt, Ünal Karakuş ve İsmail Akbaba’ya rozetleri Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Ali Kul, İl Başkanı Sedat Yalçın ile İlçe Başkanı Halit Türkkan tarafından takıldı.
AK Parti’ye 16 kişinin üye olmasından ardından katılımlar bununla kalmadı. Kulakpınar Köyü’nden 23 kişi de AK Partiye yeni katılan isimler oldu. Kulakpınar Köyü’nden AK Parti’ye yeni üye olanlar ise şunlar; Samet Bakırtaş, Okan Bakırtaş, Serdar Bakırtaş, Kazım Bakırtaş, Gökhan Bakırtaş, Ali Demirbaş, Alihan Demirbaş, Celali Özdemir, Fahri Özdamar, Hüseyin Özsoy, Serdal Özsoy, Mehmet Türkdal, Birol Akdeniz, Emin Akdeniz, Savaş Ayten, Sadi Karaatlı, Mehmet Han, Ünal Boztepe, Taner Ayan, Tacettin Gülboyacı, Orhan Karaatlı, Oray Karaatlı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.