“MİLLET İTTİFAKI”NIN ADAYI AYHAN TAYFUR!

Karacabey’de “Millet İttifakı”nın heyecanla beklenen belediye başkanı adayı Ayhan Tayfur oldu. Aylardır süren ve zaman zaman yoğun tartışmalara neden olan görüşmeler geçen hafta içinde sona erdi. Ayhan Tayfur ismi, İYİ Parti Genel Merkezi tarafından onaylandıktan sonra Cuma günü resmi bir açıklamayla kamuoyuna duyuruldu.
CHP ile İYİ Parti’nin 31 Mart’taki yerel seçimleri kazanma adına yaptığı güç birliği, “Millet İttifakı” adayını bir anda iddialı duruma getirdi.
Uzlaşmayla noktalanan görüşmelerden sonra konuşan Ayhan Tayfur, adaylığı sırasında kendisine destek veren İYİ Parti’li ve CHP’li dostlarına teşekkür borçlu olduğunu söyledi. Tayfur, tüm seçmenleri güç birliğine çağırırken, asıl mücadelenin bundan sonra yapılacağına dikkat çekti. İyi Parti adayı öncülüğünde girilecek seçimlerdeki başkan adayının zaman kaybetmeden kolları sıvadığı ve meclis listesini oluşturmak için yerel görüşmelere başladığı belirtildi.
İYİ Parti yöneticileri, bir hayli iddialı hazırlandığı yerel seçimleri, CHP tabanının da çok sıcak baktığı bir isim olan Ayhan Tayfur’la kazanacaklarını söyledi.
İnce eleyip sık dokuyan İYİ Parti İl yöneticileri, “Tüm araştırmalarda açık ara önde görünen İYİ Partinin kurucu başkanı, emekli öğretmen Ayhan Tayfur’un Karacabey’i iyileştireceğinden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
Görünen o ki, seçmen bazında güç dengeleri eşit gibi. Belediye başkanlığı için kıyasıya bir yarış olacağı dile getirilirken, AKP Adayı Ali Özkan ile İYİ Parti Adayı Ayhan Tayfur arasında geçeceği düşünülen mücadeleyi belki de meclis listesinde yer alan isimlerin ağırlığı belirleyecek.
Siyaset kulislerinde çok çekişmeli bir seçim olacağı dillendirilirken, “Cumhur İttifakı” Adayı Ali Özkan karşısında, “Millet İttifakı” Adayı Ayhan Tayfur isminin en isabetli bir karar olduğu kaydediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.