“Millet, Başkanlık Sistemi’ne izin vermeyecektir”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, milletin yetkilerini savunmak için iş başında olduklarının altını çizdi.
Başkanlık Sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Kurur, yaptığı yazılı basın açıklamasında; “18 Maddelik Anayasa değişikliği önerisine göre, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tek kişide birleştiriliyor. Hükümet yetkileri Cumhurbaşkanının elinde toplanmaktadır.
“Bakanlar” Cumhurbaşkanınca görevlendirilecek teknik – idari personele dönüştürülmektedir. Bakanlar, Meclise karşı sorumlu olmayacaklar. Bakanlar, Genel Müdürler veya sıradan memurlar gibi Cumhurbaşkanı tarafından atanacak veya azledilecek.
Yetkisiz Meclisle ve sorumsuz Hükümetle devlet ve toplum katında disiplin sağlanamaz. Ekonomik krizi aşmak da Güçlü Meclisle olur. Fedakârlıkları paylaştırmak, ülkede güvenlik ve herkese ekmek için birlik, bütün milleti temsil eden yetkili meclisi gerektirir.
Kişileri değil sistemi tartışmalıyız. Başkan, ne kadar yetkiyle donatılsın, tek başına Milleti Birleştiremez ve Devlet ile toplumu disiplin altına alamaz. Güçlü Başkan yaratalım derken, Milletten ve Meclisten kopuk zayıf Başkan yaratırız.
Milletin bütün sınıflarını temsil eden bir Meclis hem milleti kucaklar, hem de disiplin için zemin oluşturur. Hükümet, Meclise karşı sorumlu olacaktır ki, Devletin ve milletin birliği, meclisin ve hükümetin birliği, hükümetin ve ordunun birliği sağlam olsun.
İstiklal Savaşını Padişah Hükümetiyle değil, Meclis Hükümetiyle kazandık. İkinci İstiklal Savaşı ve Milli Direnme Ekonomisi inşa koşullarında, Türkiye’nin Milli Birliğe, Milli Seferberliğe, Güçlü Meclise, Güçlü Hükümete, Güçlü Cumhurbaşkanına ve Güçlü Orduya ihtiyacı vardır.
Ve Diyoruz ki!
Başkanlık Sistemi, İkinci İstiklal Savaşının sistemi DEĞİLDİR.
Başkanlık Sistemi, Milli Direnme Ekonomisi sistemi DEĞİLDİR.
Başkanlık Sistemi, Türkiye’yi komşularıyla ve Avrasya Ülkeleri ile birleştirecek sistemde DEĞİLDİR.
Başkanlık Sisteminde Millet YOK:
Başkanlık Sisteminde Meclis YOK:
Başkanlık Sisteminde Hükümet YOK:
Başkanlık Sisteminde Milletvekili YOK:
Başkanlık Sisteminde Cumhurbaşkanı da YOK:
Ve bu yüzden Türk Milleti Başkanlık Sistemi’ne İZİN VERMEYECEKTİR.
Vatan Partisi olarak Karacabey halkına sonsuz güveniyoruz.
HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.