MHP’lilerden “işhanı” sorusu

Karacabey Belediyesi’nin MHP’li meclis üyeleri, “Belediye İşhanı’nın yıkılıp günün şartlarına göre yeniden yapımı için meclisten ne zaman onay çıktı?” diye sorguladı.
MHP’li meclis üyeleri, “Belediye İşhanı’nın yıkım kararı” ile ilgili meclise soru önergesi sundu. Kiracılardan işyerlerini boşaltmaları istenmesi üzerine harekete geçen MHP’liler, verdikleri soru önergesinde “Mülkiyeti Belediyemize ait 204. Ada, 3 No’lu parsel üzerinde bulunan tüm yapıların yıkılıp yeniden inşa edileceği, bu yüzden kiracıların 31/12/2014 tarihinde işyerlerini terk etmeleri istenmektedir.
Söz konusu parseldeki tüm binaların yıkılıp günün şartlarına göre yeniden yapımı için meclisten ne zaman onay çıkmıştır?
Meclis görüşü alınmadan kiracılara neden böyle bir ihtar gönderilmiştir?
Tarafımızın bilgilendirilmesi hususunda gereğini arz ederiz” ifadelerine yer verdi.
Tezcan “41. madde”ye dikkat çekti
MHP’li meclis üyelerinin Aralık oturumda verdikleri soru önergesini kamuoyuyla paylaşan MHP İlçe Başkanı İsmail Tezcan, 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 41. maddesine dikkat çekti.
Söz konusu maddede, “Belediye Başkanı, mahallî idareler genel seçimlerinden itibaren altı ay içinde, kalkınma plânı ve programı ile varsa bölge plânına uygun olarak stratejik plân, ilgili olduğu yılbaşından önce de yıllık performans programı hazırlayıp belediye meclisine sunar.
Stratejik plân, varsa üniversiteler ve meslek odaları ile konuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak hazırlanır. Belediye meclisi tarafından kabul edildikten sonra yürürlüğe girer.
Nüfusu 50.000’in altında olan belediyelerde stratejik plân yapılması zorunlu değildir.
Stratejik plân ve performans programı, bütçenin hazırlanmasına esas teşkil eder ve belediye meclisinde bütçeden önce görüşülerek kabul edilir” ifadelerinin yer aldığını hatırlatan İsmail Tezcan, “Söz konusu maddeye göre Belediye Başkanı hazırlatacağı, 5 yıl içinde yapacağı çalışmaları içeren stratejik planını, bu plana bağlı olarak her yıl yapacağı yatırım ve harcamalarını içeren performans planını, meclise sunarak onay alması gerekir. Stratejik planda ve buna bağlı olarak hazırlatılan performans planında olmayan bir çalışmanın kararını da alınamaz” diye konuştu.
Geçen hafta yayınladıkları “Karacabey, İstanbul sanayisinin arka bahçesi mi olacak?” başlıklı basın bildirisi hatırlatan İlçe Başkanı İsmail Tezcan, “Karacabey’in 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı sınırlarının, ilçe hududunu kapsaması gerektiğini belirttik. Yapılaşma ve yatırımların bu plana göre yapılmasını, aksi takdirde inisiyatifimiz dışındaki gelişmelerle Dilovası’na dönüşeceğimizi dillendirmiştik. Bursa Batı Organize Sanayi Bölgesi’nin, İkizce’nin kuzeyine kurulmak istenmesi ile korktuğumuz başımıza gelmeye başladı.
Düne kadar tertemiz akan Canbolu Deresi’nde balık ölümlerine neden olduğu söylenen kostiği, fütursuzca dereye salarak kirlilik oluşturan Susurluk Şeker Fabrikası’na bir uyarı yazısı bile gönderemeyenler, Karadere’yi, Nilüfer Deresi’ni nasıl kurtaracak?
Sizleri bilemeyiz ama Karacabey’imizi, Dilovası gibi yaşanmaz bir kent olsa da terk etmeyeceğiz. Gidecek başka yerimiz yok!
Üçlü, güçlü olmaktan bahsedenler, iktidar sarhoşluğundan bir an önce ayılmalıdır. Büyükşehir komisyonlarında bekleyen, 1/25000’lik planları, ilçe hudutlarını da içine alacak şekilde hazırlattırınız. Böylece hangi yatırımın nereye yapılacağı bilinir. Bu konularla ilgili Ticaret Odası ile değerlen-dirmede bulunmak çok zor olmamalı” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.